JAPÁN-GÖRÖGORSZÁG

A Vb 8. napjának zárómérkőzésén a C csoportban Japán mérkőzik meg Görögországgal. Mindkét válogatott vesztes mérkőzésen debütált és mindkét együttes a gyenge játéka miatt szenvedett megérdemelt vereséget. A ma este folyamán amely válogatott veszít az gyakorlatilag máris búcsúzik a Vb-től. Az esti meccsnek egyértelmű esélyese nincs ugyanis a csapatok közel azonos képességűek. Érdekes mérkőzésre van kilátás.

Japán: Kavasima; Ucsida; Konno; Josida; Nagatomo; Okazaki; Jamagucsi; Honda; Haszebe; Okubo; Oszako

Görögország: Karnezisz; Toroszidisz; Manolasz; Szokratisz Papasztatopulosz; Holebas; Maniatisz; Katsouranis; Kone; Fetfatzidis; Mitroglou; Szamarasz;

A mérkőzést a Görögök kezdték. A 2. percben Okubo ívelte középre a labdát a 16-os jobb vonaláról, de azt visszalőtték a mezőnybe. A 6. percben Holebas végezte el a szögletet, de a védők kivágták a mezőnybe. A 11. percben Kone lőtt messziről kapura, de labdáját Kavasima fogta. A 13. percben Haszebe sárgult be. Görög szabadrúgás, a térfél közepéről a 13. percben, de gólveszély nem alakult ki belőle. A 17. percben Szamarasz csúszott be a 16-os vonalára a labdáért, de azt egy japán védő kirúgta a mezőnybe. A 19. percben Oszako lőtt kapura egy jó passzt követően, de a labdát, Karnezisz fogta. A 21. percben Oszako húzódott föl a 16-osig, és lőtte a labdát a kapu mellé centikkel. A 22. percben Holebas vitte el a labdát a 16-osig és lőtt kapura, de Kavasima könnyedén fogta a labdát. A 24. percben Japán szabadrúgás, amelyből helyzet nem alakult ki. A 27. percben Katsouranis lőtt a 16-oson belülrő, de a lövés lepattant egy védőről. Még ebben a percben Kacuranisz sárgult be. A 29. percben japán szabadrúgás, melyet Honda végzett el, lövése a kapu közepére ment, ahol Karnezisz védett nagyot. A 33. percben Nagatomo ívelt középre, de Okubo a labdát kirúgta a pályáról. A 35. percben Mitroglou helyére Gekas érkezett. A 38. percben Katsouranis kapott újabb sárgalapot, de mivel már volt egy a tarsolyában így piros lappal kiállítás lett a sorsa. A 39. percben japán szöglet, melyet Honda ívelt középre, de helyzet nem alakult ki belőle. A 40. percben Toroszidisz lőtt a 16-oson belülről, de Kavasima szögletre mentett, a szögletből nem született gól. A 41. percben Fetfatzidis helyére Karagounis érkezett. A 42. percben Ucsida ívelt középre, de egy védő kifejelte a labdát a mezőnybe. 45. percben Karagunis lőtt félpályáról szabadrúgást, de a beívelést követően a labdát kifejelték a kapu mellett. 2 perc a hosszabbítás az első félidőben.A 46. percben Honda lőtte középre a labdát a bal szélről, de a védők jól blokkolták a támadást. Más már nem történt, a félidő eredménye 0:0!

A második félidőt a Japánok kezdhették. A félidőben Endo jött be Haszebe helyére. Az 51. percben japán szabadrúgás, melyet Endo végzett el, de a labda a kapu mellett megy el. Az 53. percben Honda szaladt be a 16-os vonalához a labdáért, és rúgta rá a kapura, de Karnezisz megfogta a labdát. Az 54. percben Szamarasz sárgult be. Az 55. percben japán szabadrúgás, melyet Endovégzett el és rúgta a labdát a védőkbe. Az 57. percben Oszako helyére Kagawa érkezett. Az 58. percben görög szöglet, melyet Holebas ívelt be középre, de labdája eltűnt a védők között. Az 59. percben újabb szöglet, melynél szögletre védtek a japánok, és az ezt követő szögletet, de a beívelést követően a labda nem jut el a kapuig. A 61. percben Kone lőtt a bal kapufa mellé messziről. A 62. percben japán szöglet, de helyzet nem alakult ki belőle. A 66. percben japán szabadrúgás, Honda rúgta a labdát a sorfalba. A 69. percben Kagawa kapott egy nagyon jó labdát a 16-oson belülre jobb oldalra, onnan rúgta át Okubonak, aki kirúgta a labdát a lelátóra. A 72. percben Nagatomo centerezett középre, ahol a görög játékosoknak nem sikerült felszabadítani, és Uchida lőtte végül a labdát a jobb kapufa mellé. A 76. percben japán szabadrúgás, Endo rúgta a játékszert a pálya túloldalára. A 78. percben Okubo rúgta kapura a labdát messziről, de Karnezisz védeni tudott. A 80. percben Kone helyére Salpingidis érkezett. A 81. percben görög szöglet, Szamarasz érkezett a beívelt labdára, de fejese kiment a kapu mellett. A 82. percben Uchida vitte fel a labdát a jobb szélen a 16-oson belülre, és rúgta fel a 16-os középvonalára, de a védők kirúgták a labdát a mezőnybe. A 85. percben japán szöglet, Nagatomohoz került a labda, de a passzát követően a labdát Yosida fejelte ki a kapu fölött. A 88. percben Holebas lőtt a 16-os bal vonaláról erősen a kapura, Kavasimának kellett védenie. A 89. percben Torosidis sárgult be. Japán szabadrúgás még ebben a percben a 16-os előteréből, Endo ívelte be a labdát a kapu jobb alsó sarkára, de Karnezis védeni tudott. 4 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 93. percben Konno rúgott kapura nagyon messziről, de Karnezis megfogta a labdát. Ezzel véget is ért a második félidő, a végeredmény 0:0!

Az első félidőben a japán válogatott uralta a labdát leginkább. A görögöknél Katsouranist állították ki egy csúnya szabálytalanság miatt, így 10 emberrel kellett folytatnia a görög válogatottnak a mérkőzést. Sok szabálytalanság történt, de érthető, hiszen nagy a feszültség a csapatokon. Ezt leszámítva sok helyzetet alakítottak ki. A második félidőben semmi változás nem történt, Japán magánál tartotta a labdát szinte végig. A tömérdek helyzetet leszámítva nem történt semmi izgalmas. A végeredmény végül maradt 0:0!

 

Check Also

A.C. MILAN – INTERNACIONALE F.C.

A Bajnokok Ligája másik elődöntőjében a Milan hazai pályán a szintén hazai pályán pályára lépő …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.