OLASZORSZÁG-COSTA RICA

A Vb 9. napjához érkeztünk melynek első összecsapásán a D csoport első fordulójában győzedelmeskedő Olaszország mérkőzik meg Costa Rica együttesével. Az olasz győzelem az angolok ellen papírformának mondható,azonban a costa riciak győzelme uruguay ellen a meglepetések sorát erősítette. Olaszország kitűnő játékkal lépett túl sorozatbeli első ellenfelén míg Costa Rica hátrányból fordítva győzte le a sokkal esélyesebbnek tartott Uruguay-iakkal szemben. A ma esti mérkőzés esélyese ugyan az olasz válogatott ám costa ricát sem szabad leírni. Izgalmas mérkőzés elé nézünk.

Olaszország: Buffon;Darmian;Chiellini;Barzagli;Abate;Candreva;Pirlo;Motta;De Rossi;Marchisio;Balotelli;

Costa Rica: Navas;Gamboa;Duarte;Gonzalez;Umana,Diaz;Ruiz;Tejeda;Borges,Bolanos;Campbell

A mérkőzést az olasz válogatott kezdte a mérkőzést. A 7. costa ricai szöglet mely a felső léc felett. A ö. percben Balotelli lőtt a kapu fölé de a lövést egy lökés előzte meg. A 16. percben olasz szöglet melyet követően Buffon ütötte ki a 16-oson kívülre. a 19. percben újabb vendég szöglet következett Campbell végzett el ám helyzet nem alakult ki belőle. A 22. percben Balotelli próbált kapura lőni de a costa ricai védelem leblokkolta őt. A 24. percben Balotelli szerelték a 16-oson belül. A 27. percben olasz szabadrúgás melyet Pirlo végzett el de helyzet nem a alakult ki belőle. A 27. percben Motta kapott jó passzot majd lőtt a kapura 18 méterről de a labda a kapu előtt száguldott el. A 30. percben Campbell cselezgetett majd passzolt de Marchisio lefülelte szándékát és megszerezte a labdát. A 31. percben Balotelli kapott kitűnő labdát ám  a kijövő kapus felett löbbölte el ám a labda a kapu mellett mint el.A 33. percben Balotelli kezelt le jól egy indítást majd lőtt kapura de Navas kapus nagyot védett. A 36. percben Bolanos lőtt távolról az olasz kapura ám Buffon magabiztosan védeni tudott. a 39. percben Ruiz lőtt a kapura egy jobb oldali átadást követően. A 41. percben Diaz adott középre a bal oldalról Campbell elé aki a kapu mellé lőtt,igaz labdájába beleért egy olasz védő. Szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 42. percben Ruiz ívelt Duarte fejére azonban a labda a kapu fölött ment el. A 43. percben Campell lódult meg majd a 16-oson belül cselezett ahol felvágták ám a büntető elmaradt. A 44. percben egy bal oldali beadást követően Ruiz fejelt közelről a gólvonal mögé ezzel 0:1! A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47. percben Pirló végzett el egy szabadrúgást mely a sorfalban akadt el. Ezzel véget ért a félidő az állás 0:1!

A második félidőt a costa ricaiak kezdték. A félidőben Cassano érkezett Motta helyére. A 47. percben  Pirló végzett el egy szögletet de helyzet nem alakult ki belőle. A 48. percben Campbell kapott jó kiugratást ám a hazai védelem szerelni tudta,szöglet következett melyet Bolanos ívelt Gonzalez fejére aki a kapu mellé fejelte azt. Az 50. percben Cassano elé került a 16-oson belül egy labda melyet Cassano lőtt védőjébe. Az 51. percben Darmian lőtt távolról kapura ám lövését Navas védte bravúrral. Az 52. percben Pirlo végzett el egy szabadrúgást és lőtte  a labdát kapura ám Navas nagyot vetődve menteni tudott. Az 54. percben Borges lőtt távolról Buffon kezei közzé. Az 55. percben Candreva adott középre rosszul. Olasz csere az 57. percben Candreva helyére Insigne érkezett. Az 59. percben Buffon jött ki jól s mentett nagyot egy costa ricai kontránál. A 62. percben Casano lőtt távolról a kapu közepébe. A 67. percben Cubero érkezett Tejada helyére. A 69. percben Balotelli sárgult be lerántásért. A 70. percben Marchisio helyére Cerci érkezett. A 71. percben Cubero sárgult be egy szabálytalanság miatt. A 74. percben Campbell helyére Urena állt be. A 76. percben Cassano tört előre majd passzolt rosszul a costa ricai 16-oson belül. A 81. percben Ruiz helyét Brenes foglalta el. A 82. percben Insigne kapott jó labdát ám a kapu fölé lőtte azt. A 84. percben Urena kapott jó labdát ám a támadó nem tudta átjátszani Chiellinin a labdát. A 87. percben Cercit állították meg lesen. a 90. percben olasz szöglet melyet Cerci ívelt középre Cassano lábára ám a támadó a kapu mellé lőtte. A hosszabbítás 4 perc hosszabbítás,a 91. percben egy lerántást nézett el a bíró az olasz 16-os előterében. a 92. percben Brenes tekert a jobb felső sarok mellé centikel. Több helyzet már nem alakult ki így maradt a 0:1-es végeredmény.

A Vb újabb meglepetés eredményén vagyunk túl. Az Olaszok az első fordulóval ellentétben igen enerváltan játszottak melynek az eredménye egy sima vereség lett. Ugyan igyekeztek a taljánok feltörni a costa ricai védelmet ám az jól állta a sarat. Az olasz védelemnek sok problémát jelentett Bolano Campbell és Ruiz semlegesítése sőt ez egy esetben mint azt az eredmény mutatja nem is sikerült. Összességében egy nézhető mérkőzést láthattunk ám izgalmak terén lesz még ennél jobb mérkőzés.

Check Also

FTC – YOUNG BOYS

A Bajnokok Ligája utolsó selejtező körének utolsó mérkőzéseit rendezik meg a hét folyamán. Jó hír …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.