JUVENTUS F.C.-F.C.BARCELONA

A Nemzetközi klubfoci  csúcsmérkőzését rendezik meg a ma este folyamán Berlinben, ahol  a Juventus  és a Barcelona együttesei csapnak össze a 2014-2015-ös Bajnokok Ligája trófeájáért. A pálya választó a Juventus együttese aki ebben az idényben zsinórban harmadszorra nyerte meg a Serie A-t valamint idén már bezsebelték a Copa Italia-t is. Az elmúlt 6 tétmérkőzésükből 3-at nyertek meg a zebrák valamint 3-at döntetlennel zártak. A Bl csoportkörös szereplést az A csoportban kezdte meg a Juventus és az Atletico Madrid mögött jutottak tovább a legjobb 16 közé,itt a Dortmund együttesével kerültek szembe s két szoros mérkőzés után jutottak a legjobb 8 közé,ahol a Monaco együttesét ejtették ki. Az elődöntőben a tavalyi győztes Real Madridot búcsúztatták 3:2-es összesítéssel s így jutottak el a ma esti döntőig. A sérültek listáján Caceres és Chiellini neve szerpel ami igen nagy érvágásnak számít. A vendég együttesnek számító Barcelona is kitűnő idényen van túl. A Real Madrid előtt nyerték meg a Spanyol Bajnokságot majd ezt követően a  Copa Del Rey-t is elhódították. Az elmúlt 6 tétmérkőzésből 5-öt győzelemmel zártak 1 döntetlen mellett. A Bajnokok Ligája szereplést az F csoportban kezdték meg s a PSG együttese előtt első helyen jutottak a legjobb 16 közé. A nyolcad döntőben a Manchester City együttesét búcsúztatták majd a PSG-t gyűtrék le. Az elődöntőben a Bayern München együttesét ütötték el a döntőbe jutás lehetőségétől. A sérültek listáján meghatározó név nem szerepel így a katalánok a legerősebb 11-el tudnak kiállni ma este. A döntő egyértelmű esélyese a Barcelona mind a keret erőssége alapján mind az eddig mutatott játék miatt. Izgalmas mérkőzés előtt állunk.

Juventus: Buffon, Evra, Boccuni, Barzagli, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Vidal, Morata, Tevez

Barcelona: ter Stegen, Alves, Pique, Mascerano, Alba, Rakitic, Busquets, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

Az első félidőt a Juventus kezdte. Az 1. percben Tevez lőtte a labdát a kapu fölé. A 2. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. Az 5. percben Iniesta passzolt társának a 16-oson belülről, ahonnan Rakitic lőtte a labdát a kapuba, 0:1! A 8. percben Morata beadását követően Vidal lőtt a kapu fölé. A 9. percben Neymar lőtt a büntetőterületen belülről a kapu mellé. A 11. percben Vidal sárgult be. A 13. percben Suarez adta középre a labdát, ahol Lichtsteiner lőtte azt kapura, de Buffon nagyot védett. A 15. percben vendég szabadrúgás következett, Messi adta középre a labdát de Neymar lekéste azt, az ezt követő szögletből Pique lőtt a kapu fölé. A 20. percben egy jobb oldali beadást követően Mascerano lőtte ki a labdát. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 24. percben Morata lőtte kapu mellé a labdát. A 25. percben Marchisio lőtte távolról a labdát a kapu fölé. A 27. percben egy lepattanó labdát lőtt Neymar Buffon kezébe. A 29. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 33. percben Alba adta be a labdát, de a védők tisztázni tudtak. A 35. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 39. percben Suarez lőtte a labdát távolról a kapu jobb oldala mellé centikkel. A 40. percben Neymar lőtte a labdát a kapura, de Buffon a keresztléc alól kiütötte azt, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 41. percben Pogba sárgult be. A 45. percben Marchisio lőtte a labdát a kapura, de ter Stegen nagyot védett. A hosszabbítás 1 perc. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 0:1!

A második félidőt a Barcelona kezdte. A 48. percben hazai szabadrúgás következett, Pirlo lőtte a labdát középre, ahol egy védő fejelte ki, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 49. percben egy középre érkező labdát Suarez tekerte a kapura, de Buffon ismét hatalmasat védett. Az 50. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. Az 51. percben Suarez passzolt Messinek, aki 16 méterről lőtt a kapu fölé. Az 54. percben egy gyönyörű hazai akciót láthattunk, melynek a végén a kapusról lepattanó labdát Morata lőtte a kapu bal oldalába, 1:1! Az 60. percben Messi ívelte a labdát középre, de Buffon jól jött ki és megfogta azt. A 63. percben egy középre érkező labdát Tevez lőtte a kapu fölé. A 65. percben Pogba lőtt kapura, de ter Stegen védeni tudott. A 69. percben Messi lőtt a 16-oson belülről kapura, de Buffon védett, a kipattanót pedig Suarez lőtte a hálóba 1:2! A 71. percben Suarez sárgult be. A 72. percben Alba adta be a labdát, ahonnan Neymar fejelte a labdát a kapuba, azonban a partjelző szerint kezezés történt, így nem adták meg a gólt. A 74. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 75. percben hazai szöglet következett, melyet követően ter Stegen jött ki a kapuból és ütötte ki a labdát, ezt követően újabb szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 77. percben vendég szabadrúgás következett, Messi lőtte a labdát magasan a kapu fölé. A 78. percben Iniesta helyére Xavi érkezett. A 79. percben hazai szöglet következett, melyet követően Pogba fejelt a kapu fölé. A 80. percben Vidal helyére Pereyra érkezett. A 82. percben egy középre érkező labdát Rakitic lőtte a kapu fölé magasan. A 85. percben Morata helyére Llorente érkezett. A 87. percben Llorente adta át a labdát társának, de egy védő tisztázott. A 89. percben Evra helyére Coman érkezett. Még ebben a percben Tevez lőtte a labdát a kapu jobb oldalára, de a kapus védeni tudott. A 90. percben hazai szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 5 perc a második félidőben. A 91. percben Rakitic helyére Mathieu érkezett. A 92. percben Tevez lőtt 18 méterről a kapus kezébe. A 94. percben vendég szöglet következett, melyből helyzet nem alakult ki. A 95. percben Suarez helyére Pedro érkezett. A 97. percben egy szép vendég akció végén Neymar lőtte a labdát a hálóba,  1:3! Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 1:3!

Az első félidőben aktív játékot láthattunk mindkét csapattól. A félidőben a Barcelona játéka dominált jobban, sokszor veszélyeztetve a hazaiak kapuját. A hazaiak pedig kontra támadásokkal igyekeztek helyzetbe kerülni, ám ez a taktika sikertelennek tűnt. A vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést, és ezt az eredményt a hazaiak már nem is változtatták meg. A második félidőben emelkedett a játék színvonala és az 55. percben végül a hazaiaknak is sikerült a labdát a hálóba juttatni így egyenlíteni, azonban 10 perccel később a Barcelona ismét gólt szerzett, így közelebb kerültek a győzelemhez. A hosszabbítás utáni percben a Barcelona csapata végül megerősítve az eredményüket, megnyerték a Bajnokok Ligája döntőjét. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk, ahol az esélyesebb csapat nyert, teljesen megérdemelten.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.