JUVENTUS F.C. – AS MONACO F.C.

Az Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóit láthatjuk a napokban. A mai este folyamán a Juventus és a Monaco együttesei mérkőznek meg. A Juventus a H csoport első helyén jutott tovább, 6 mérkőzéséből 4 győzelem, és 2 döntetlen, az utolsó 5 meccsből 4 győzelem és egy döntetlen.  A nyolcad-döntőben a Juventus az odavágón 2:0-ra a visszavágón 1:0-ra verte a Portot, a negyed-döntőben az odavágón 3:0-ra verte a Bayernt a visszavágón pedig döntetlent játszottak. A Monaco az E csoport első helyén jutott tovább, 6 mérkőzéséből 3 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség, az utolsó 5 meccsből pedig 2 győzelem 2 döntetlen és egy vereség. A Monaco a nyolcad-döntőben az odavágón 3:5-re vereséget szenvedett, a visszavágón pedig 3:1-re győztek a Manchester Cityvel szemben, a negyed-döntőben az odavágón 3:2-re a visszavágón pedig 3:1-re verték a Dortmundot. Az elődöntő első mérkőzésén a Juventus aratott győzelmet 2 góllal. Egy izgalmas mérkőzés előtt állunk, ahol a Juventus együttese az esélyesebb.

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Khedira, Pjanic, Alves, Dybala, Mandzukic, Higuain

Monaco: Subasic, Raggi, Glik, Jemerson, Sidibe, Mendy, Bakayoko, Moutinho, Silva, Falcao, Mbappe

Az első félidőt a vendégek kezdték. 1. perc: Mbappe adta középre a labdát, de egy védő tisztázott, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 5. perc: Moutinho lőtt 16 méterről kapura, de a védők tisztázni tudtak.  7. perc: Falcao lőtt távolról a kapu fölé. 10. perc: A sérült Khedira helyére Marchisio érkezett. 15. perc: Dybala lőtt távolról a kapu jobb oldala mellé. 22. perc: Higuain szerzett labdát, majd lőtt kapura, de Subasic hatalmasat védett. 25. perc: Mandzukic érkezett jól a labdára és lőtt a 16-oson belülről kapura, azonban Subasic ismét bravúrral védett. 28. perc: Pjanic helyezkedett jól a 16-oson belül majd lőtte a labdát kapura, de az egyik védő tisztázott, hazai szöglet következett, a beívelést követően Subasic húzta le a labdát a levegőből. 30. perc: Moutinho lőtte a labdát a kapu előterébe, azonban a védők résen voltak. 32. perc: Mbappe cselezte be magát a büntetőterületen belülre, de a védők kivágták a labdát, az ezt követő szögletből egy újabb alakult ki, a beívelést követően Mandzukic ugrott fel és fejelte a labdát a kapura, ám Subasic ismét bravúrral védett. 33. perc: Mandzukic érkezett a kipattanóra, majd lőtte a labdát egyenesen a keresztléc alá, 1:0! 37. perc:Higuain lőtt 16 méterről kapura, de Subasic védeni tudott. 40. perc: Falcao sárgult be. 42. perc: Vendég szöglet következett, a beívelést követően a védők tisztáztak. 44. perc: Dybala tört be a 16-oson belülre, lövését azonban Subasic védte nagyszerűen, hazai szöglet következett, a beívelést követően Subasicnak kellett védenie. Még ebben a percben Alves elé érkezett a kipattanó, majd egy remek lövést eresztett meg a kapu jobb oldalába, 2:0! 1 perc a hosszabbtás. Ezzel véget ért az első félidő, melynek állása 2:0!

A második félidőt a hazaiak kezdték. 50. perc: Moutinho lőtt távolról a kapu bal oldala mellé. 51. perc: Mendy sárgult be. 52. perc: Pjanic végezte el a zabadrúgást 16 méterről, de a kapus védeni tudta. 54. perc: Mendy helyére Fabinho érkezett, valamint Dybala helyére Cuadrado lépett pályára. 55. perc: Cuadrado lőtte a labdát a 16-oson belülről kapura, de a védők kivágták a labdát, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 56. perc: Ismét hazai szöglet következett, a beívelést követően Higuain lőtte a labdát 16 méterről a kapu jobb oldala mellé. 67. perc: Egy jó passzt követően Mbappe lőtte a labdát kapura, de Buffon nagyszerűen védte, vendég szabadrúgás következett, a beívelést követően a védők tisztáztak, így egy újabb szöglet alakult ki, a beívelést követően Mbappe lőtte a labdát közvetlen közelről a kapuba, 2:1! 69. perc: Silva helyére Lemar érkezett. 71. perc: Vendég szöglet következett, de helyzet nem alakult ki belőle. 73. perc: Bonucci sárgult be. 76. perc: Fabinho lőtte a labdát a kapu bal oldala mellé. 78. perc: Germain érkezett Bakayoko helyére. 81. perc: Moutinho lőtte a labdát távolról a kapu fölé. 83. perc: Hazai szabadrúgás következett, a beadást a védők kivágták, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 85. perc: Barzagli helyére Benatia érkezett a hazaiaknál. 87. perc: Hazai szabadrúgás következett, de gól nem született belőle. 88. perc: Hazai szabadrúgás következett, Pjanic lövése a sorfalon pattant meg, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 3 perc a hosszabbítás a második félidő végén. 91. perc: Mandzukic sárgult be. 94. perc: Vendég szöglet következett, Moutinho beívelését követően a védők tisztáztak. Ezzel véget ért a mérkőzés, melynek végeredménye 2:1!

Az első félidőben egy remek játékot láthattunk. A Juventus magabiztosságának köszönhetően többször veszélyeztették a vendégek kapuját. Több nagyobb helyzetet is kialakítottak, ám Subasic remek szereplésének köszönhetően nem lőttek gólt, egészen a 33. percig, amikor Mandzukic révén megszerezték első góljukat. A vendégeknek is sikerült néhány helyzetet kialakítaniuk, ám egyiket sem tudták gólra váltani. A félidő 44.-ik percében megszületett a második hazai gól is Dani Alvesnek köszönhetően, így az első félidőt 2:0-val zárták. A második félidőben szintén a hazai együttes játéka volt meggyőzőbb. A második félidő 69. percében végül a vendégek igyekezetének is megérett a gyümölcse, és Mbappe révén szépíteni tudtak. Ezek után már lényeges dolog nem történt. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk, ahol a jobb csapat győzött megérdemelten.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.