KAMERUN-HORVÁTORSZÁG

A világbajnokság 7. napjának 3. mérkőzését Kamerun és Horvátország vívja. Mindkét együttes kikapott az első fordulóban így a továbbjutáshoz mindkét együttesnek nagy szüksége lenne a 3 pontra. A horvátok annyival rosszabb helyzetben vannak,hogy a gólarányuk -2 míg Kameruné -1. Az esti mérkőzésen az esélyek a horváth válogatott mellett szólnak a keret erősségét illetően,azonban Kamerun okozhat meglepetést ha összeszedettséget tud mutatni a mérkőzés alatt. Mindkét együttes a lehető legerősebb kerettel vág neki a mérkőzésnek.

Kamerun: Itandje; Matip; N’Koulou; Chedjou; Assou-Ekotto; Mbia; A. Song; Enoh; Moukandjo; Choupo-Moting; Aboubakar

Horvátország: Pletikosa; Srna; Corluka; Lovren; Pranjic; Perisic; Rakitic; Sammir; Modric; Olic; Mandzukic

Az első félidőt a horvátok kezdtek. Az első percben Moukandjo húzódott fel a jobb oldalon, és rúgta rá jobb oldalról a labdát a kapura, de csak az oldalhálót érintette. A 3. percben Song végezte el a szabadrúgást, de beadott labdát elvitték a horvátok. A 4. percben Aboubakar kapott jó labdát a 16-osn belülre, de a védők blokkolták a támadását. Még ebben a percben Kameruni szöglet, Assou-Ekotto ívelte be a labdát, de gólveszély nem alakult ki belőle. A 7. percben Ekotto végezte el a szabadrúgást, de középre adott labdáját kirúgta Song a pályáról. A 11. percben Perisic került a 16-os vonalán belülre a labdával, ami Olichoz kerül, és végül bal lábbal bepöcköli azt a kapuba, ezzel 0:1! A 15. percben Perisic ívelte a labdát a kapu elé, de a védelem jól blokkolt. A 16. percben horvát szöglet, de gólhelyzet nem alakult ki belőle. Még ebben a percben Rakitic kapott egy jó passzt a 16-os vonalán belülre, és lőtte meg a kapu felé, ahol Itandje-nak kellett védenie. A 20. percben Song lőtte meg erősen a labdát a 16-os vonaláról, de az lepattant egy védőről. A 22. percben kameruni szöglet, de a beívelés túl hosszú lett, és átment a túloldalra. A 26. percben Olic húzódott fel a 16-os bal vonaláig, és lőtte ki a labdát a pályáról. A 32. percben Rakitic csavarta a labdát a 16-oson belülre, de Mandzukic lesen várta azt, így a bíró, lefújta a támadást. A 34. percben Mbia, jutott el a labdával a 16-osig, de a labdát már nem tudja centerezni, mert az elakad egy védőben. A 36. percben horvát szöglet, Perisic fejelte ki a pályáról a középreívelt labdát. A 38. percben Matip cselezgette el a labdát a 16-os bal oldaláig, ahol egy védőben elakadt végül. A 39. percben Sammir lőtt a kapura messziről, de Itandje fogta azt. A 40. percben Song kapott piros lapot azonnal egy csúnya szabálytalanság miatt. A 45. percben kameruni helyzet, de a labda ide-oda keveredése után végül Aboubakarhoz került, de a labdát a kapu jobb oldala mellé lőtte. Ezzel véget is ért az első félidő, a félidő eredménye 0:1!

A második félidőt Kamerun kezdhette. A félidőben Nounkeu érkezett Chedjou helyére. A 46. percben Sammir érkezett az 5-ösön belülre a középre adott labdára, de a labda a kapu jobb oldala mellett megy ki. A 48. percben Perisic vitte fel a labdát félpályáról az 5-ös előteréig és lőtte azt a kapu jobb alsó sarkába, ezzel 0:2! Az 50. percben Mandzukic kapott egy jó passzt, és vitte fel a labdát a 16-oson belülre, de labdája a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. Az 52. percben Ekotto beívelt labdáját Nounkeu lőtte a pálya jobb oldaláról magasan a kapu fölé. Az 57. percben kameruni szöglet, melyet Srna végzett el, de helyzet nem alakult ki belőle. Az 58. percben horvát szabadrúgás a 16-os előteréből, melyet Srna rúgott a sorfal fölött a keresztléc fölé. A 60. percben Srna adott egy jó passzt Olicnak, a 16-oson belülre, de a labdát a kapu jobb oldalába lövi bele. A 61. percben horvát szöglet, de helyzet nem alakult ki belőle. A 62. percben újabb horvát szöglet, a középre ívelt labdát Mandzukic fejelte hihetetlenül magabiztosan a kapuba, ezzel 0:3! A 65. percben kameruni szöglet következett, de helyzet nem alakult ki belőle. A 66. percben Aboubakar szerzett labdát a 16-os vonalán, de a lövése lepattant egy horvát védőről. A 68. percben Mbia passzolt Aboubakarnak a 16-os vonalára, de erőteljesen lőtte ki a labdát a kapu fölé méterekkel. A 69. percben Olic helyére Eduardo érkezett. Még ebben a percben Mbia lőtt a kapu fölé nagy erővel, de a labda közel a keresztléc fölött ment ki a pályáról. A 70. percben Aboubakar helyére Webo érkezett. A 72. percben Kovacic jött be a pályára Sammir helyére. A 73. percben Mandzukic kapott egy kapusról lepattanó labdát, és az ötös vonalán belülről belőtte azt a hálóba, így megszerezték a 4. góljukat is, 0:4! A 75. percben Salli érkezett Choupo-Moting helyére. A 78. percben Perisic helyére Rebic jött be. A 79. percben kameruni szabadrúgás, de a lövés elhalt a védelemben, még ebben a percben kameruni szöglet Mbia fejelte ki a pályáról a középre ívelt labdát. A 82. percben Srna próbált kapuralőni a 16-oson belül, de két védő blokkolta. A 85. percben Salli passzolt Moukandjonak a 16-oson belül, de laövése a jobb kapufáról pattan le. A 87. percben Rebic lőtt a 16-os bal sarkáról, de labdáját Itandje fogta. Még ebben a percben Salli végzett el egy szabadrúgást, a középretekert labdát egy kameruni játékos fejelte ki. A 88. percben Rebic húzódott föl félpályáról és vitte el a labdát a 16-osig, ott lepasszolta Rakiticnek, aki labdástul szaladt ki a kapu jobb oldala mellett. 2 perc a hosszabbítás a második félidőben. A 92. percben Nounkeu lőtte ki a nézőtérre a labdát a 16-os jobb vonaláról. Más már nem történt ebben a félidőben, a végeredmény végül 0:4 Horvátországnak.

Az első félidőben a Horvátok magabiztosan birtokolták a labdát szinte végig, összeszedetten és okosan játszottak.  Az első horvát gól után nagy fejetlenség alakult ki a kameruni csapatnál, és ennek végeredményeként Songot ki is állították, egy csúnya szabálytalanság miatt. A kameruni csapatnál elég zavaros volt a csapatmunka, sok probléma alakult ki abból, hogy egyénileg próbálták megoldani a gondokat. Ugyanakkor a védelmüket még így is nehéz volt megbontani. A második félidőben még nagyobb fölénybe került a horvát válogatott, hiszen folyamatosan bementek a kameruni védelem mögé, számtalan helyzetet produkálva ezzel, no meg még 3 gólt. Így Kamerunnak esélye sem volt az egyenlítésre, és már csapaton belül is összekaptak a játékosok. Összességében egy nagyon érdekes mérkőzést láthattunk, ahol a kameruni csapat összeomlásának lehettünk fül és szemtanúi, és végül az esélyesebbnek tartott Horvátország győzött megérdemelten.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.