SPANYOLORSZÁG-CHILE

A Vb 7. napjának 2. mérkőzését 21:00-ás kezdéssel rendezik ahol Spanyolország találkozik Chile együttesével. A spanyolok az első körben megalázó vereséget szenvedtek a Holland válogatottól. Chile sima 3 gólos győzelmet aratott az Ausztrálok felett. A Spanyoloknak eélet halál mérkőzés a ma esti ugyanis vereség esetén akár a csoportból is kieshetnek. Chile válogatottja felszabadultan játszhat ugyanis az esélyesség terhe a címvédő vállát nyomja. A meccs egyértelmű esélyese a Spanyol válogatott ám Chile okozhat még játékával meglepő eredményt.

Spanyolország: Casillas;Martinez;Ramos;Alba;Azpilicueta;Iniesta,D.Silva;Alonso;Busquets;Costa;Pedro

Chile: Bravo;Jara;Medel;Mena;Isla;F.Silva;Vidal;Aranguiz;Diaz;Sanchez,Vargas

A mérkőzést a spanyolok kezdték. Az első percben Alonso mentett óriásit az első chilei támadás végén. A szögletet követően Jara fejelt tisztán a kapu mellé. A 8.percben spanyol szabadrúgás következett melyet Alonso ívelt Ramos fejére ám a szemfüles Bravo kapus elütötte a labdát a fejelni készülő védő elől. A 13. percben D.Silva kiugratási kísérletét fülelte le F.Silva. A 14. percben Alonso ívelt a kapu elé ám azt senki sem érte el. A 15. percben Costa vezette be a 16-oson belülre a labdát de nem tudott a kapuba találni,lepattanó labdáját D.Silva futotta be majd adott középre de Bravo el tudta kapni a labdát. A 20. percben egy csodás chilei kontrát követően Vargas talált be egy hatalmas védelmi hibát követően 0:1! A gólpassz Arangis nevéhez fűződik. A 23. percben Alonso rúgta fölé a Costa által szépen lekészített labdát. A 27. percben Vidal sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 27. percbe D. Silva csúsztatta a labdát Costa elé aki azonban az oldalhálóba lőtte a labdát. A 31. percben D.Silva tette középre a labdát de a chilei védelem ki tudta azt fejleni a 16-oson kívülre. A 37. percben egy veszélyesnek tűnő chilei támadást szűrt meg a spanyol védelem. A 39. percben a Costa fejére ívelt labdát Bravo kapu húzta le a levegőből. A 40. percben Alonso kapott sárgát egy csúnya szabálytalanságot követően. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki Ramos fejelte az oldalvonalon túlra. A 43. percben chilei szabadrúgás melyet Sanchez lőtte a kapura a labdát melyet Casillas még hárítani tudott ám a lecsorgót Aranguiz lőtt a a kapuba 0:2! A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. a 47. percben spanyol szabadrúgás következett melyet a 16-os bal oldaláról Alonso tekert középre de Bravo ezt is lehúzta. véget ért az első félidő 2:0 Chile javára.

A második félidőt a chilei válogatott kezdte. A félidőben Koke érkezett Alonso helyére. A 49. percben Costa kapott a 16-oson belül kitűnő labdát de a védők beérték így a labdát a kapu helyett egy védő lábába lőtte. A szögletet követően Alba elé került a labda aki azonban távolról a jobb alsó sarok mellé lőtte a labdát. Az 52. percben spanyol szabadrúgás következett melyet Ramos lőtt a kapu közepébe amit Bravo védett a kiöklözött labda Busquets elé került aki azonban 4 méterről az üres kapu mellé „tudta” lőni a labdát. A 60. percben egy jobb oldalról bejövő keresztlabda ment el mindenki feje felett . A 61. percben Mena sárgult be szabálytalanság miatt. a 63. percbe egy szép chilei akció végén Sanchez lőtt gyengén a kapu elé. A 64. percben Costa helyére Torres míg Aranguiz helyére Gutierrez érkezett. A 65. percben Casilas védett egy távoli próbálkozást. A 68. percben Sanchez fordított Vargas elé aki a bal oldalról Isla elé lőtte a labdát de ő 3 méterről az üres kapu fölé lőtte a labdát. A 71.percben Sanchez szerzett labdát majd adta azt Gutierez fejére aki azonban a kapu mellé fejelte a játékszert. A 75. percben Sanchez húzott el a jobb oldalon majd játszott Vidal elé aki azonban rossz irányba fordult így nem tudott kapura lőni. A 76. percben Pedro helyére Casorla érkezett. Bravo jött ki jól a kapujából egy spanyol szabadrúgásnál és hozta el a labdát. A 78. percben Mena mentett Casorla elől. A 80. percben egy chilei védelmi megingást használhatott volna ki a spanyol együttes ám a chilei védelem vissza tudott zárni. A 81. percben Casorla lőtt távolról kapura de Bravo nagyot védett,az ezt követő szögletet Bravo húzta le a levegőből. a 84. percben Iniesta lőtt kapura de Bravo bravúrosat védett. A 85. percben Vargas helyére Balvedia érkezett,még ebben a percben a Spanyolok végezték el esedékes szögletüket ám ebből sem alakult ki helyzet. A 87. percben Torres elé álltak be szabálytalanul így szabadrúgással jöhettek a spanyolok. A 88. percben Carbona állt be Vidal helyére,még ebben a percben Bravo védett hatalmasat az előző percben megítélt spanyol szabadrúgást követően. A hosszabbítás 6 perc;spanyol szöglet a 91. percben nagy kavarodást követően Ramos elé került a labda kinek lövésébe belevetődtek így újabb spanyol szöglet következett ám abból már helyzet nem alakult ki. A 94. percben Torres kapott egy hosszú indítást melyet Bravo húzott le a levegőből. Véget ért a mérkőzés a végeredmény 2:0 Chile javára.

Egy egészen hihetetlen mérkőzésen vagyunk túl,na nem az iram vagy a játék minőség tekintetében hanem az eredmény miatt. Spanyolország 6 sikeres év után megszégyenülve 2 vesztes mérkőzéssel a háta mögött 7 kapott és 1 rúgott góllal már a csoport második mérkőzése után búcsúzik a világbajnokságtól. Ez utoljára a francia válogatottal fordult elő 2002-ben,hogy Világbajnokként a következő Vb csoportkörében kiessen. A mérkőzés mind az első mind a második félidőben hasonló mederben zajlott. a gólok az első játékrészben jöttek de a második félidőben is csak a chilei csapaton múlott,hogy rúgnak e még. Chile rendkívül jól pontosan játszott valamint hatalmas önbizalommal és akaraterővel. Szinte szétszedték úgy a Spanyol védelmet mint ahogy a támadójátékot is. Nagyon jó mérkőzést láthattunk ahol egy korszak lezárult a foci történetében és egy új lépett a helyébe.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.