KOLUMBIA-GÖRÖGORSZÁG

A Világbajnokság 3. napjához érkeztünk ahol 18:00-ás kezdéssel a Kolumbia Görögország mérkőzést tekinthetjük meg. A C csoport további két válogatottja Elefántcsontpart és Japán. Talán a legkiegyensúlyozottabb csoportja a Vb-nek. Kolumbia a világranglista 8. helyén áll míg a Görögök a 12. helyen tartózkodnak.  Az esélyek talán inkább a Dél-Amerikaiak mellett szólnak a keret valamint a szinte hazai légkör miatt.

Kolumbia: Ospina;Zapata,Jepes;Zuniga;Armeo,Guadrado;Rodriguez;Sanchez Aguilear;Ibarbo;Gutierez;

Görögország: Karnezisz;Holebasz,Szokratisz;Toroszidisz;Menolasz,Kone;Maniatisz;Kacuranisz;Szamarasz;Gekasz;Szalpingidisz

A mérkőzést a Görögök kezdték. A 4. percben a hazai csapat tört át a görög védelmen de végül a kapuig már nem sikerült eljutni. Az 5. percben felrobbant a stadion ugyanis Guadrado  forgatta meg védőjét majd adott a jobb oldalról középre ahol Armero lőt kapura amibe Kone még beleért így csorgott a labda a gólvonalon túlra 1:0! Kolumbia javára. A 6. percben Szamarasz fejelt 10 néterről a jobb kapufa mellé centikkel. A 11. percben vendég szabadrúgás következett 30 méterről mely a sorfalban akadt el végül. A 16. percben egy veszélyes bal oldali akciót kellett megállítania Menolasznak,Ibarra végül még a 16-oson belülre sem tudott eljutni. A 22. percben Zuniga találta el rosszul a labdát de Szamarsznak nem sikerült jól beadnia azt . A 24. percben Kone ugartta ki Gekaszt a jobb oldalon de labdája túl hosszúnak bizonyult így helyzet nem alakult ki.A 25. percben Ibarba lódult meg a jobb oldalon azonban Holebasz tökéletes ütemben tudta őt szerelni a 16-oson belül. A 26. percben Sanchez sárgult be egy Szamarasszal szemben elkövetett szabálytalanság miatt. A 27. percben megint Szamaraszt buktatták,a szabadrúgást követően Toroszidisz fejelt picivel a bal kapufa mellé. A 30. percben Kone lőtt 18 méterről a keresztléc fölé. A 32. percben Szamarasz cselezgetett a 16-os bal oldalánál majd lőtt Ospina kezébe. A 34. percben Guadrado lőtt távolról a kapu mellé. A 35. percben vendég szöglet,melyből helyzet nem alakult ki. A 37. percben hazi szöglet következett de a középre ívelt labdából helyzet nem alakult ki. A 38. percben újabb görög szöglet következett ezúttal a bal oldalról,a beívelt labdát végül a hazai védelem fejelte ki a mezőnybe. A 40. percben egy hazai helyzet alakulhatott volna ki ha Zuniga egy védő sarka helyett a Gutierezhez passzolt volna. Hazai szöglet a 42. percben melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 44.percben egy hazai támadás végén Guardado lőtt az égbe 13 méterről. A 45. percben Ospina védte Kone szenzációs lövését. A  szögletből helyzet nem alakult ki. a hosszabbítás 1 perc a félidő végén. Több helyzet már nem alakult ki így maradt az 1:0-ás Kolumbiai vezetés.

A második játékrészt a kolumbiaiak kezdték. A 47. percben Samaras dobta fel magát a 16-oson belül de a bíró ezt jól látta így a kolumbiaiak jöhettek. Szamarasz elismerte ,hogy nem volt büntető így a sárgát megúszta. A 49. percben 17 méterről Rodriguez lőtt kapura de Ospina védeni tudta lövését. Az 51. percben Toroszidisz adta a labdát középre ahol Gekasz érkezett ám ha pár centivel is de lemaradt a labdáról. Az 52. percben Papasztatopulosz sárgult be egy becsúszást követően. A pontrúgást 24 méterről Rodriguez lőtte a sorfalba. Az 55. percben hazai szabadrúgás melyből helyzet nem alakult ki. Az 56. percben Fetfatszidisz érkezett Szalpingidisz helyére. Az 58. percben egy hazai szögletet követően Gutierez ért középen a beívelt labdába és juttatta azt így a kapuba 2:0! A 63. percben egy gyönyörű görög támadás végén Gekasz 5 méterről üresen a felső lécre fejelte a labdát. A 64. percben Mitroglu érkezett Gekasz helyére. A 66. percben Szamaraz elől szabadított fel a hazai csapat. A 67. percben hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. A 68. percben Aguilear helyére Meija érkezett a kolumbiai oldalon. A 70. percben Mitroglu lőtt Yepesbe így a gögörgök jöhettek sarokrúgással. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 71. percben Ospina védett hatalmasat. A 74. percben Arias érkezett Armero helyére. A 76. percben Martinez érkezett Gutierez helyére. a 77. percben Arias próbálkozott 24 méterről lövéssel de Karnezisz biztosan fogta a lövést. A 78. percben Kone helyére Karagunisz érkezett a görögöknél. A 85. percben Szamarasz lövése haladt el a bal kapufa mellett centikkel. A 88. percben Szamaraszt állították meg a kolumbiaiak. A hosszabbítás 3 perc. A 93. percben Rodriguez kapott egy kitűnő labdát a 16-ososn belül középen ahonnét higgadtan gurított a kapu bal sarkába. Több helyzet nem alakult ki így maradt a 3:0-ás végeredmény.

Az első félidőt nagyban befolyásolta az 5. percben született gól. A görögök innentől kezdve fel kellett,hogy adják szokásos játékukat melyet a kolumbiaiak ki is tudtak használni igaz csak helyzetekig jutottak az első 45 percben. A második félidőben egyre többet hibáztak a görögök a kapu előtt és ez hozta meg a második gólt is. Ekkor érződött,hogy a mérkőzés eldőlt. A hazaiak nem is erőltették a támadásokat míg a görögök nem tudtak támadásokat felépíteni. A 3. gól is egy nagy védelmi hibából adódott és ezzel a görögök gyakorlatilag a kiesés szélére sodródtak. Összességében egy jó iramú mérkőzést láthattunk,de a csoportban azt gondolom lesznek még jobb mérkőzések.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.