LENGYELORSZÁG – PORTUGÁLIA

Folytatódik az Európa Bajnokság két szünnapot követően a negyeddöntőkkel. A kieséses szakasz ezen sorát A Lengyelország Portugália összecsapás nyitja. A Lengyel válogatott a C jelű négyesből a németek mögött a második helyen jutott tovább, az első csoportkörben az Észak-Íreket verték 1:0-ra majd ezt követően egy 0:0-ás döntetlen következett a később csoportgyőztes németek ellen. A harmadik körben a svéd válogatottat győzték le így 7 ponttal de rosszabb gólaránnyal lettek másodikok. Az egyenes kiesése szakaszban Svájc válogatottjával találkoztak akiket 1:1-es döntetlen után 11-esekkel ütöttek el a továbbjutástól. A Portugál válogatott a csoportkört egy Izland elleni 1:1-el kezdte majd Ausztria ellen játszott 0:0-át végül a mi válogatottunkkal 3:3-at játszottak. A nyolcaddöntőben óriási meglepetésre Horvátországot verték meg a hosszabbításban szerzett góllal. Az igazat megvallva mindkét együttes továbbjutása némi kép a szerencsének tudható be, ma meglátjuk melyik együttes szériája folytatódik. A bukmékerek a Portugál válogatottat tartják esélyesnek,de sokan a Lengyelek továbbjutására esküsznek. Érdekes összecsapás vár ránk.

Lengyelország: Fabianski;Piszczek;Glik;Pazdan;Jedrzejczyk;Grosicki;Maczynski;Krychoviak;Blaszczykowski;Millik;Lewandowski

Portugália: Patricio;Cedric;Pepe;Carvalho;Fonte;Eliseu;Silva;Sanchez;Mario;Nani;Ronaldo

A mérkőzést  lengyel válogatott kezdte. A 2.percben egy gyönyörű bal oldali akciót követően Lewandowski érkezett a 16-oson belül s lőtt a hálóba 1:0! A 13.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 15.percben egy hazai kontra végén Milik lőtt a hálóba. A 16.percben Ronaldo lőtt a sorfalba. A 17.percben Lewandowski lőtt Patricio kezébe. A 22.percben Milik lövését Pepe blokkolta, az ezt követő szögletből egy elképesztően szép játékot követően a portugálok rúgták ki a labdát. A 28.percben Ronaldo lőtt Fabianski kezébe. A 33.percben szinte a semmiből Renato Sanchez elé került a labda aki 18 méterről a kapuba lőtt 1:1! A 39.percben lengyel szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 42.percben Jedrzejczyk sárgult be. A félidő végén 1 perc a hosszabbítás, melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a portugál válogatott kezdte. Az 55.percben Ronaldo lőtt az oldalhálóba. A 60.percben Mario lövését blokkolta  a lengyel védelem. A 63.percben Silva lőtt távolról a kapu mellé. A 69.percben Milik csúsztatását Patricio fogta meg. A 70.percben portugál szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 73.percben Silva helyére Moutinho érkezett. A 75.percben Grosicki lőtt távolról a léc fölé. A 78.percben portugál szöglet következett melyet követően Fonte fejelt Fabianski kezébe. A 80.percen Mario helyére Quaresma állt be. A 81.percben  Jedrzejczyk mentett nagyot, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 82.percben Grosicki helyére Kaputska érkezett. A 89.percbe Kaputska sárgult be. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben Carvalho sárgult be. Ezzel véget ért az összecsapás rendes játékideje.

A hosszabbítás első félidejét Portugália kezdte. A 92.percbe Ronaldo lába alatt csúszott el a labda egy bal oldali beadást követően. A 96.percben Carvalho helyére Danilo érkezett. A 97.percbe n Quaresma lövését blokkolták. A 98.percben Jodloviec érkezett Maczynski helyére. A 99.percben Nani fejelt a kapu mellé. A 100.percben Milik lőtt a kapu mellé. A 103.percben Nani lőtt Fabianski kezébe. Ezzel vége a hosszabbítás első félidejének.

A hosszabbítás második félidejét a Lengyel válogatott kezdte. A 108.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 112.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet ezúttal sem alakult ki. A 115.percben Kaputska lőtt a kapu előtt keresztbe. A 120.percben Kaputska lövését blokkolták, a hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A büntetőpárbajt Portugália kezdte, Ronaldo a kapuba lőtt 0:1! Lewandowski következett aki szintén a kapuba lőtt 1:1! Sanchez következett 1:2! Milik következett 2:2! Moutinho következett 2:3! Glik következett 3:3! Nani érkezett 3:4! Blaszczykowski érkezett kihagyta maradt a 3:4! Quaresma érkezett aki a kapuba lőtt 3:5! Portugália jutott tovább.

Az első félidőben a Lengyelek kezdtek erősen s két percet követően már vezettek is. A portugálok ezt követően átvették az irányítást s sorra alakították ki kisebb helyzeteiket mígnem Sanchez lövése a kapuban landolt. Élvezetes első játékrészt láthattunk. A második félidőben mindkét fél vezetett veszélyes támadást ám a biztonság volt az első. A labdabirtoklás megoszlott egységesen a két válogatott között. A hosszabbításban ugyan mindkét együttes támadott de a biztonságot tartották szem előtt. Következhettek a büntetők ahol mint álltlában a rutinosabb együttes jutott tovább. A portugálok megérdemelten jutott tovább,többet tett a győzelemért.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.