MAGYARORSZÁG – PORTUGÁLIA

Folytatódna a csoportmeccsek s ezúttal a számunkra legkedvesebb mérkőzést vesszük górcső alá. Az F csoport elsője az az Magyarország találkozik a 3. helyezettel az az Portugáliával. A magyar válogatott egy álomszerű kezdéssel 2:0-ra verte Ausztriát az első körben majd Izland együttesével játszott döntetlent, így 4 pontjával vezeti csoportját s már biztosan a legjobb 16 közé került. Portugális első mérkőzésén óriási meglepetésre csak döntetlent játszott Izland-al, majd szintén meglepetésre Ausztriával is. Amennyiben ma a Portugálok nyernek csoportelsők s döntetlen esetén a másik mérkőzéstől függően csoport másodikok vagy csoport harmadikok. Ha kikapnak búcsúznak az Európa Bajnokságtól. Jó mérkőzés előtt állunk.

Magyarország: Király;Korhut;Juhász;Lang;Guzmics;Gera;Pintér;Lovrencsics;Elek;Dzsudzsák;Szalai

Portugália: Patricio;Vieirinha;Pepe;Carvalho;Eliseu;Mario;Moutinho;Carvalho,Gomes;Ronaldo,Nani

A mérkőzést Portugália kezdte. A 2.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 7.percben magyar szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. 8.percben portugál szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 11.percben vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 13.percben Guzmics sárgult be. A 16.percben vendég szöglet következett majd ezt egy újabb követte de helyzet nem alakult ki egyikből sem. A 19.percben magyar szöglet következett melyet Dzsudzsák ívelt be majd a labda Gera elé került aki kapásból 19 méterről lőtt a bal alsóba GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLL  az EB egyik legszebb találata 1:0! A 23.percben Ronaldo lőtt a sorfalba. A 24.percben Elek lövését védte Patricio. A 28.percben Juhász sárgult be. Az ezt követő szabadrúgást Király hárította, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 34.percben Gera sárgult be. A 37.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 39.percben újabb vendég szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 41.percben magyar szöglet alakult ki de helyzet ebből sem lett. A 42.percben egy gyors kontra végén Ronaldo passzolt kitűnően Nani elé aki szépen lőtt a jobb alsóba 1:1! A 43.percben Nani fejese ment centikkel Király kapuja mellé. A 44.percben Szalai lövését Patricio védte. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Magyar válogatott kezdte. A félidőben Gera helyére Bese érkezett, illetve Sanchez állt be Moutinho helyére. A 47.percben magyar szabadrúgás következett melyet Dzsudzsák lőtt kapura a labda megpattant s védhetetlenül vágódott a hálóba 2:1!!!! A 49.percben Lovrencsics lőtt a kapu mellé. Az 50.percben Mario beadását Ronaldo sarkazta gyönyörű mozdulattal a kapuba 2:2! Az 55.percben újabb magyar szabadrúgás következett melyet követően Dzsudzsák lőtt kapura, labdája ezúttal is megpattant s a hálóban landolt 3:2! Az 56. percben Dzsudzsák túlzott gólörömért besárgult. Az 58.percben Ronaldo lőtt a kapu mellé. A 61.percben Quaresma állt be Gomes helyére. A 62.percben vendég szöglet következett melyet követően Ronaldo szakadt le emberéről s fejelt a kapuba 3:3! Szenzációs mérkőzés. A 64.percben egy kontrát követően Elek passzolt Szalai elé aki szépen lőtt kapura ám a labdát a jobb kapufa állította meg, gyönyörű akció volt gólt érdemelt volna. A 71.percben Szalai helyére Németh állt be. A 73.percben Nani adott be Ronaldo fejére de ő a kapu mellé fejelt. A 76.percben Ronaldo lőtt a kapu mellé. A 77.percben Quarsema lőtt 22 méterről a kapu mellé. A 81.percben Nani helyére Pereira érkezett míg a 83.percben Lovrencsics helyér Stieber állt be. A 90.percben Ronaldo lőtt szabadrúgásból a kapu mellé. A hosszabbítás 3 perc melyben helyzet már nem alakult ki, így véget is ért a mérkőzés.

Az első játékrészben a portugál válogatott kezdett nagy elánnal ám kisebb helyzeteiket nem tudták gólra váltani. A magyar válogatott nyugodtan játszott s így is meg tudták szerezni a vezetést szinte a semmiből egy szögletet követően Gera lőtt szenzációsan a kapuba. A portugálok ezt követően mindent elkövettek az egyenlítés érdekében mely össze is jött nekik Nani révén. A második játékrészben az együttese belevágtak a lecsóba. Gyors egymás utánban érkeztek a gólok míg végül be nem állt a 3:3-as végeredmény. Elképesztően látványos és izgalmas mérkőzés volt, talán az EB eddigi legjobb mérkőzése de mindenképp a legtöbb gólt hozó. Magyaroszág így csoportelsőként jut tovább míg Portugália Izland mögött a 3. helyen jut tovább. Kitűnő mérkőzés volt.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.