MANCHESTER CITY-CHELSEA

Az Angol bajnokság 24. fordulójának záró mérkőzését rendezték Hétfő este. Angol kifejezéssel élve „Monday Night Football”. A forduló rangadóját 21:00-ás  kezdéssel tekinthettük meg. A hazai gárda a tabella 2. helyéről várta ezt az összecspást míg a vendégek a 3. helyről. A győzelem mindkét csapatnak létfontosságú lenne mert a listavezető  az Arsenal-hoz kerülhettek volna még közelebb, sőt City győzelem esetén ők állhattak volna a  tabella élére. Amennyiben a vendégek sikerével zárulna a mérkőzés úgy ők pontszámban beérhetnék a  hazai gárdát. Sérülések terén a City-nél Aguero, Fernandinho és Samir Nasri mí g a Chelsea-nél Schürle hiányzik a keretekből.

A hazaiak kezditék az első félidőt. Rögtön kisebb védelmi megingás a vendégeknél de a veszély végül elhárult. Ismét egy hazai lövés Negredótól de kapu fölé ment a labda. A 4. percben egy kisebb falt a vendég középpálya közepén de a szabadrúgást nem okozott veszélyt. Kompany szbálytalankodott az ellenfél térfelének középső részén. Ez is azt jelzi hogy már a meccs elején nyomást próbál gyakorolni a hazai gárda. 7. percben Yaya Touré sántikált de nem történt komolyabb sérülés. Az első veszélyes vendég támadás  mely végén egy szöglet következett. A szögletet követően egy Luis lövés halt el a védelemben. 10. percben egy tetszetős City támadás, egy  bal oldali   beadás melyről Touré maradt le centikkel. 12. perc veszélytelen hazai sarokrúgás. Lüktető a meccs mostmár felváltva támad mindkét csapat,leginkább a játéktér közepén helyezkednek a játékosok. Egy vendég akció Hazard révén aki Eto’o hoz passzol aki azonban lesen helyezkedett. Egy tetszetős hazai akciót követően Toure lőtt 17 méterről fölé a 17. percben. Ismét egy City helyzet Toure passzából David Silva lőtt centikkel a bal kapufa mellé.  A 20. percben Eto’o lőtt kapura de Hart magabiztosan fogta a labdát. 21. perc  veszélyes szögből szabadrúgás a Chelsea-nek 23 méterről. David Luis az egekbe lőtte a labdát. City ellentámadás mely végén Dzeko lőtt a kapu mellé. Vendég támadás a 22. percben melyet leshelyzettel zárult.  Megint hazai szöglet egy  veszélyes támadás végén. A szögletből megindult a Chelsea 4 támadó 1 védővel szemben de a vendégeknek  nem sikerült a labdát a kapuba juttatni.  Manchesteri akció mely végén egy gyenge lövés hal el a védelemben. Rögtön visszatámad a Chelsea egy lepattanó labdából Ivanovics 18 méterről kilőtte a hosszú bal sarkot  0:1 a 32.percben. Kisebb meglepetésre vezetnek a  vendégek. A középkezdést követően épp a gólszerző sárgult be. Ez volt a mérkőzés első sárgája. Szórványos hazai akciók következtek melyeket a vendég védelem könnyedén hatástalanított.  A 35. percben újabb vendég kontra de a védők fel tudtak szabadítani. Újabb sárgalap most Demichelis kapta. 39. perc  megint hazai szöglet melyet végül Toure fejelt fölé. 41. perc City szöglet amelyből  Dzeko  lövi fölé a labdát. Vendég támadás Kolarov szabálytalanság és egy sárga. Willian a szbadrúgásnál, beível de végül nem alakul ki veszély belőle. Visszaszerzi a Chelsea a labdát  Hazard bal oldali beadását Eto’o  rugta a kapufára. 45. perc megint a vendégeknél a labda de ebből nem lett sem beadás sem lövés.  2 perces ráadás következett. Demichelis rossz passzát majdnem Eto’o fülelte le de végül megúszta a hazai csapat. A félidő egy hazai kirúgással ért véget.

A második félidőt a Chelsea kezdte. Csere egyik oldalt sem történt. Hazai támadás a 46. percben de komolyabb veszély nem alakult ki belőle. Egy szép vendég akció, mely első lövését hárította a védelem, a következő lövést pedig Willian rúgta a bal kapufa mellé.  A félidő első komoly hazai helyzete, Toure lő a bal kapufa mellé 14 méterről de Cech rajta volt  a lövésen. 52. perc Matic hatalmas bombája mely a két kapufa találkozásán csattan. Jovetic érkezik hazai oldalon az 57. percben Negredo helyére. Vendég szabadrúgás Kompany szabálytalanságát követően, ez azonban elakad a sorfalban. Bedobás következett. 59. perc Toure szabálytalankodott a középpálya közepén Williannel szemben de sárgalapot nem kapott. 62. perc City szabadrúgás következett melyet Kolarov végzett el. Komoly veszély nem alakult ki belőle. Rögtön visszatámadott a vendég csapat de a hazai védelem a helyén volt. Matic kezelt a Chelsea 16-os előterében de a szabadrúgásból nem alakult ki gólhelyzet. 66. perc két gyors vendég szöglet. A másodikból Gary Cahill fejelt a jobb kapufára. Veszélyes hazai támadás de a  vendég védők üggyel-bajjal felszabadítottak. Megint City támadás , egy beadás balról de a védelem szögletre mentett. A szöglet nem jelentett veszélyt Cech kapujára. 72. per a vendég 16-os előtt Tourét rugta meg Willian. A szabadrúgást David Silva lőtte rá Cech bravúrral szögletre mentett. Ismét hazai szöglet, fokozódott a  nyomás a vendégeken. A szögletet követően azonban vendég kirúgás következett. David Silva nagy helyzetet hagyott ki, Kolarov bal oldali beadását követően.  77. perc veszélyes Chelsea szöglet, de végül a védők kivágták a labdát. Vendég támadás mely végén David Luis lőtt kapu fölé. Újabb vendég akció de Willian lesen helyezkedett így nem alakult ki veszély a hazai kapu előtt.Sorra futottak a sikertelen hazai támadások.  83. perc Eto’o helyére érkezett Oscar. Vendég szöglet melyből a hazaiak támadhattak, szöglet. Kivágták a védők de azonnal jött vissza a labda. 87. perc Vendég kontra Nastsic lerántás után kapott sárgalapot. Megint egy vendég kontra de a labdát a hazai védelem szerezte meg. Sikertelen támadásvezetés után a Chelsea-nél a labda  azonban a hazaiak azonnal visszaszerzik azt. Lükteő a meccs vége a City hajt legalább az egyik pontért. Cahill ment nagyot, szöglet. Kivágták a védők.  Három perc lesz a  hosszabbítás. 92. perc csere a vendég oldalon   Willian helyett Mikel. Az utolsó percben egy hatalmas Jovetic lövés de Cech véd nagyot. Szöglet, de előtte még egy csere a vendégeknél Ba jött Hazard helyére. A szögletet kivágták de rögtön visszajött a labda amit Nastasic nem talált el. Vége a mérkőzésnek! A Chelsea idegenben 0:1 arányban legyőzte az eddig hazai pályán veretlen Manchester City-t.

Egy rendkívül erős iramú,küzdős brusztolós igazi angol bajnokit láthattunk. Mourinho taktikája tökéletesen megvalósult a pályán és ez eredményezte a vendég számára a három pontot. Talán kisebb meglepetés a vendég győzelem de így ha lehet még szorosabbá vált a tabella eleje. Az első 3 helyezett között  csupán csak 2 pont a különbség. Izgalmas tavasz vár az angol foci híveire a tavasz folyamán, és biztos vagyok benne ,hogy  sok ilyen izgalmas mérkőzét követhetünk még figyelemmel.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.