MANCHESTER UNITED F.C.-SWANSEA CITY A.F.C.

Eljött az Újév s vele együtt a Premier League tavaszi szakasza is. A 20. Fordulót rendezik az ünnepeket követően, melynek egyik legérdekesebb mérkőzését a Manchester United és a Swansea   játssza  az Old Trafford-on. A hazaiak az év végi vesszőfutásuknak köszönhetően a tabella 7-ikhelyére csúsztak vissza s 9 ponttal vannak elmaradva az Arsenal-tól a Liga éllovasától. A United összesített mérlege   19 mérkőzést követően mindössze 8 győzelem 6 döntetlen és 5 vereség. Hazai pályán ugyan vitézkednek a vörös ördögök ugyanis mindössze 3 gólt kaptak az Old Trafford-on ám nem sokkal lőttek ennél többet. A vendégek a tabella 17. helyén állnak mindössze 2 ponttal a kieső zóna előtt, összesített mérlegük 19 meccset követően  4 győzelem 7 döntetlen és 8 vereség. Érdekesség  , hogy 4 győzelmük közül az egyiket éppen mai ellenfelük ellen szerezték. Az elmúlt 5 mérkőzésükből 1-et zártak győzelemmel 2 döntetlennel és 2 vereséggel. A hazai mérleg az elmúlt 5 mérkőzésre ennél is rosszabb 2 döntetlen mellett 3 vereség.  Ami a sérülteket illeti  a United részéről  Shaw,Lingard;Valencia és Rojo hagyja ki a mérkőzést a  vendégek részéről  Tabanou és Eder nem  lép pályára. A hazaiak háza tájáról friss információ, hogy Van Gaal menesztése helyett új igazolásokon dolgoznak s a Lazio középpályása Felipe Anderson akár már a télen csatlakozhat a keretükhöz. Az esélyeket illetően a hazaiak állnak jobban de November 21-óta képtelenek voltak nyerni s ezzel egy 55 éves rekordot állítottak be. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

Manchester United: De Gea;Blind;Smalling;Jones;Young;Schneiderlin;Schweinsteiger;Martial;Herrera;Mata;Rooney

Swansea: Fabianski;Rangel;Fernandez;Williams;Taylor;Cork;Britton;Ki;Routledge;Ayew;Sigurdsson

A mérkőzést a  Swansea kezdte. Az első percben Herrara közeli lövését blokkolták a vendég védők. A 8.percben a vendég  védők Herrera középre adását fejelték ki a mezőnybe. A 10. percben vendég szabadrúgás következett melyet követően Sigurdsson lőtt a kapu mellé. A 13. percben hazaim szöglet következett melyet követően Cork fejelte ki a labdát a kapu torkából. A 19.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Rooney lőtte a labdát a sorfalba. A 21.percben éles szögből Rooney lőtt az oldalhálóba. A 29. percben Routledge lövését De Gea védte magabiztosan majd a hazai kontra végén Martial passzát Cork vágta ki a 16-oson belülről. A 32.percben Smalling blokkolt a saját 16-osán belül. A 33. percben hazai szabadrúgás következett egy szép passzjátékot követően, a pontrúgást gyorsan elvégezték melyet követően Mata lőtt fordulásból kapura éppen Fabianski ölébe. A 35. percben Ki lőtt a kapu mellé. A 36.percben egy csodás keresztlabdát követően Young adott középre majd Rooney fejelte azt kapura de a fejes elakadt a vendég védők lábában. A 41.percben Young beadását fejelték ki a hazai védők, az ezt követő bedobás után Mata elé került a játékszer melyet ismét Fabianski hárított magabiztosan. A 42. percben Smalling sárgult be. A hosszabbítás 1 perc melyben Rooney fejelt Fabianski ölébe 8 méterről. Ezzel véget is ért a félidő.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A félidőben Jones-t Darmian váltotta a hazaiaknál. A 46.percben gyors egymást követően két hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 48.percben Young ment el ismét a jobb oldalon majd adott középre ahol Martial érkezett s fejelt a földre majd onnét a kapuba pattant a labda 1:0! Az 52.percben ismét Young tört előre majd adott középre de labdáját a vendég védők szögletre rúgták ki melyet követően helyzet nem alakult ki. Az 58.percben Martial lőtt a kapu fölé távolról. Az 59.percben Young jobb oldali beadását követően a vendég védők fejelték ki a 16-oson kívülre. A 62.percben Mane állt be a vendégeknél Britton helyére. A 64.percben Ayew fejelt a bal kapufára, az esetet követően Mane sárgult be műesésért. A 66.percben Mata lőtt távolról a kapu fölé. A 67.percben ismét a vendég védőknek akadt dolguk ezúttal Mata passzát követően Martial elől kellett tisztázni a büntető területen belülről. A 68.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 69.percben Rooney passzát követően Martial botlott a labdába s lőtt a kapu mellé. A 71.percben egy jobb oldali beadást követően Sigurdsson fejelt a hazai kapuba 1:1! A 73.percben ismét vendég helyzet következett de ezúttal a hazai védők fel tudtak szabadítani. A 74.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Rooney lövése a sorfalról vágódott le. A 76.percben Martial ment el a baloldalon majd adott középre ahol Rooney érkezett s briliáns mozdulattal lőtt a bal felső sarokba 2:1! A 79.percben Young helyére McNair érkezett a hazaiaknál. A 81.percben De Gea védett magabiztosan egy közeli lövést követően. A 82.percben Montero állt Routledge helyére a vendégeknél valamint Ayew helyére Gomis állt be. A 85.percben Blind sárgult be egy szabálytalanság miatt. A szabadrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 90.percben Carrick érkezett Herrera helyére a hazaiaknál. A hosszabbítás 4 perc, a 92.percben Williams távoli próbálkozását De Gea védte bravúrral, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 94.percben vendég szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki, ám a bíró tovább hagyta a játékot így szöglet következett melyet követően Fabianski fejelt centikkel a kapu mellé.

Az első játékrész rögtön egy hazai helyzettel indult ám ezt követően nem kápráztattak el minket az együttesek. A labdát a hazaiak birtokolták többet s kapura lövésből is nekik van több ám vagy a vendég védelem vagy Fabianski mindig meg tudta állítani a hazai rohamokat. A vendégek egy-egy kontra  támadáson kívül nem veszélyeztették De Gea  kapuját. A második játékrészben a játékosok magasabb fokozatba kapcsoltak ennek eredménye képen előbb a hazaiak szerezték meg a vezetést majd a vendégek kisvártatva a semmiből egyenlítettek. A hazaiak ezúttal nem adták fel s Rooney révén mint később kiderült a győztes gólt is megszerezték. a mérkőzés játékvezetője Moss bíró helyenként feleslegesen fújt illetve angol mentalitáshoz mérten túlságosan is vigyázott a játékosokra. A hosszabbításnál sem magyarázható logikusan miért tett rá a 4 percre további másfél percet. Összességében a hazaiak teljesen megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.