MEXICO-KAMERUN

A Világbajnokság 2. napjához érkeztünk. A mai program ott folytatódik ahol tegnap „megszakadt” tehát az A jelű négyes másik két együttese is bemutatkozik, Mexico és Kamerun személylében. A mérkőzés 18:00 órától tekinthetjük meg. A Mexikóiak a Amerikai kontinens elitjéhez tartoznak így rendszeresen szerepelnek a világbajnokságokon. A vendégnek számító kameruniak részvétele már ritkábbnak számít azonban ők az afrikai kontinens jeles képviselőiként vannak jelen. Mindenképpen érdekes találkozóra számíthatunk ugyanis mindkét együttes kihasználhatja a horvátok tegnap esti bukását. A csoport talán a brazilokat leszámítva igen kiegyensúlyozott, így a ma esti mérkőzés esetleges győztese könnyen előfordulhat,hogy egy horvátok elleni meglepetés döntetlennel illetve egy kis gólarányú vereséggel brazíliával szemben máris a legjobb 32 között tudhatja magát.

Mexico: Ochoa;Layún;Moreno;Aguilar,Rodrigez;Marquez;Vázquez;Herrera;Guardado;Giovanni (dos Santos);Peralta

Kamerun: Itandje;Assou-Ekotto,Chedjou,N’koulou;Djeugoué;Enoh,Mbia;Song;Eto’o;Moukandjo;Choupo-Moting

Az első félidőt a hazaiak kezdték. A 3. percben Aguilar húzódott előre jobb oldalon, majd lőtte a labdát a kapu mellé. A 7. percben hazai megmozdulás, de Aguilar középre ívelt labdáját senki sem érte el. A 9. percben Herrera rúgta a labdát a kapu fölé messziről. A 11. percben Layún ívelte be a labdát bal oldalról, de a védelem blokkolt. A 11. percben Giovanni kapott egy jó labdát a 16-oson belül középen, és rúgta be azt egyenesen a kapuba, de azt nem adták meg les miatt, a felvételek tanúsága szerint azonban nem volt az. Vendég szöglet a 16. percben a kapu elé lőtt labdát Rodrigez fejelte fel, aztán egy kameruni játékos sarkazása után született egy újabb les gól. A 18. percben Ekotto lőtte a labdát a kapu közelébe, és Morenonak kellett a labdát szögletre rúgnia. Vendég szöglet, de Mbia a középre ívelt labdát egy hazai védő szorítása miatt nem tudta elfejelni rendesen.  A 21. percben Ekotto húzódott előre bal oldalt, és ívelte középre a labdát, amit Eto’o rúgott középre, de Ochoa nagyot védett. A 23. percben vendég szöglet, a beívelést követően Choupo-Moting próbálta a labdát a kapuba lőni,azonban a védelem felszabadított. A 27. percben hazai szöglet, a középre érkező labdára Moreno és Marquez érkezett, de a labda lecsúszott Marquez fejéről és kiment a pályáról. A 30. percben hazai szöglet, melyet követően a labda a kapuba került, de a bíró megint lefújta, az eredmény maradt 0:0! A felvételek szerint Choupo-Moting fejéről ment be a labda. A 35. percben vendég szabadrúgás, melyből nem alakul ki gólveszély. A 41. percben Peralta kapott egy jó labdát a kapu közelében, de azt Itandje fogta. A 45. percben Giovanni kap labdát a 16-oson belül, de a labda kimegy, így hazai szöglet következett, a labda rövid ideig tartó elkeveredése után Marquez fejelt a kapu mellé. 2 perc a hosszabbítás. Vége az első félidőnek, az eredmény 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 45. percben Djegoué helyére Nounkeu érkezett. A 47. percben dos Santos rúgja középre a labdát a 16-oson belül és Peralta kapott esélyt a gólszerzésre, de Itandje kivédte. Az 52. percben Choupo-Moting lőtt a kapu közeléből bal oldalról a kapu felé, de Ochoa fogta a lövést. Az 57. percben Moreno kapott sárgalapot akadályoztatásért. Vendég szabadrúgás 20 méterről, Ekotto végezte el, de megpattant a sorfalban, így szabadrúgás jött, melyből nem született gól. A 61. percben dos Santos volt a 16-oson belül üresen, megkapta a labdát, lepasszolta Peraltanak és ő végül belőtte azt a kapuba, ezzel megszerezték a vezető gólt 1:0! A 68. percben hazai csere, Guardado helyére  Marco Fabian érkezett. A 73. percben Peralta helyére Hernandez érkezett. A 75. percben Eto’o kapott egy jó beadást, de a kapu előtt elakad a labdával két hazai védőben. A 67. percben Nounkeu sárgult be szabálytalanság miatt. Hazai szabadrúgás a 16-os vonaláról majdnem, dos Santos végezte el, óvatos lövés középre és a labdát vissza is fejelték a mezőnybe. A 79. percben Song helyére Webo érkezett. Vendég szöglet a 81. percben, Moukandjo ívelte középre a labdát, de nem született gól belőle. A 81. percben Hernandez rúgta szinte a kapu mellől a labdát vissza középre, ahová becsúszva érkezett Rodriguez, de végül nem született gól. A 87. percben Moukandjo húzódott fel a jobb oldalon, de centerezett labdáját kirúgták a pályáról a védők. A második félidőben 4 perc a hosszabbítás. A 91. percben Ekotto adta be középre a labdát, és a kapuba tartó lövést Ochoa magabiztosan fogta. Hazai csere Salcido érkezett Herrera helyére. A 93. percben egy beívelt labdát követően Hernandez erőteljesen a kapu fölé lőtte a labdát. Véget ért a második félidő, a végeredmény végül maradt 1:0!

Az első félidőben a Mexikóiak jobban játszottak, mivel Kamerun védekező állást vett fel, amit időnként sikerült a hazai játékosoknak megbontani, de ezt leszámítva a vendégeknek is született egy les góljuk akárcsak a hazaiaknak. A második félidőben a hazai játékosok összeszedték magukat a Kameruniakkal egyetemben, de Mexikó végül megérdemelten megszerezhette a vezető és egyben az egyetlen gólt a meccsen. Összességében egy egész jó iramú mérkőzést láthattunk, ahol mind két csapat a nagyjából várt teljesítményt hozta, és végül az esélyesebb csapat, Mexikó nyert.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.