SPANYOLORSZÁG-HOLLANDIA

Ma 21:00 órás kezdéssel bemutatkozik a B jelű négyes is. Rögtön a csoport rangadóján az előző VB döntője ismétlődik meg Spanyolország és Hollandia között. Az elmúlt 4 évet tekintve főképpen a Holland válogatott alakult át s ezzel sokak szerint gyengült is meg. A világbajnok Spanyolok 2 évvel ezelőtt megnyerték az EB-t így ennek köszönhetően az idei világbajnokság fő esélyesei közzé sorolják őket. A ma esti mérkőzés egyfajta visszavágója a négy évvel ezelőtti döntőnek ám messze nem bír akkora súllyal e mérkőzés mint az utolsó világbajnoki mérkőzésük. Az esti meccs esélyese egyértelműen a Spanyol válogatott ám a Hollandok okozhatnak meglepetést fiataljaik révén.

Spanyolország: Casillas;Alba,Piqe,Ramos;Azpilicueta;Alonso,Silva;Xavi,Busquets,Iniesta;Diego Costa

Hollandia: Cillessen;Vlaar;Martins Indi,Blind;Janmaat;De Vrij;Snejder;De Guzman;N de Jong;Robben,Van Persie

A mérkőzést a Spanyol válogatott kezdte. Hazai szabadrúgás a 6. percben De Vrij belépőjét követően,a szabadrúgást a spanyolok gyorsan végezték el, de helyzet végül nem alakult ki. A 8. percben Snejder elé került a labda, aki üresen mehetett a kapura, majd 16 méterről lőtte mellkason Casillast. Nagy helyzet volt, Casillas jól helyezkedett. A 10. percben egy labdavezetést követően Iniesta lőtt távolról a keresztléc fölé centikkel. Silva kiugratása ment Costa felé, ám azt a támadónak nem sikerült befutnia. A 13. percben egy hatalmas Guzman védelmi hiba után Costa elé került a labda, aki azonban a labdát a kapu helyett Janmaat lábába lőtte a labdát. A 15. percben De Jong könyökölt de a sárga lapot megúszta. A 18.percben Martins Indi adta el a labdát, amire Costa csapott le és lőtt a 16-os jobb oldaláról a kapu mellé. A 20. percben David Silva elé a 16- os környékén a labda, melyet lövés helyett középre passzolt de a középre adást a holland védelem blokkolni tudta. A 22. percben spanyol szöglet következett, melyet Xavi ívelt középre de helyzet nem alakult ki. A 25. percben De Guzman sárgult be egy fautot követően. A 26. percben De Vrij húzta el Costa lábát, így büntető következett, melyet Xabi Alonso lőtt a kapu jobb alsó sarkába ezzel 1:0! A 31. percben David Silva mentett a saját 16-osán belül Robben elől egy középre ívelt labda után. A 32. percben Blind bal oldali középre adását követően az Alapvonalon ment ki a labda. A 35. percben De Jong lőtt távolról de Casillas könnyedén védte a lövést. A 39. percben Robbent állították meg lesen. A 41. percben De Vrij sárgult be egy kemény belépőt követően. A 43. percben David Silva kapott jó labdát Iniestától, majd löbbölte a labdát a kapura, de Cillessen bravúrral védeni tudott. A 44. percben Blind 40 méteres ívelését fejelte Van Persie szenzációs mozdulattal Casillas fölött a kapuba 1:1! Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a hollandok kezdték. Az 50. percben Xavi lőtt távolról de Cillessen védett elvetődve. Az 53. percben Robben kapott jó labdát, majd egy csellel Piquet elküldte, s 10 méterről lőtt a kapu közepébe 1:2! Az 55. percben spanyol szöglet következett, de a beívelést követően helyzet nem alakult ki. Az 59. percben Robben viharzott rl középen, majd Janmaat elé passzolt, aki Van Persie elé adta a labdát, aki óriási erővel lőtte a labdát a keresztlécre, Casillasnak esélye sem lett volna a hárításra. A 62. percben De Guzman helyére Wijnaldum érkezett illetve Costa helyére Torres állt be és Pedro állt be Alonso helyére. A 64. percben egy bal oldali szabadrúgást követően De Vrij juttatta a beívelt labdát a spanyol kapuba 1:3! A 66. percben van Persie sárgult be egy kemény belépőt követően. A 68. percben Silva egy lefejelt labdát juttatott a kapuba, ám mivel lesen helyezkedett, így a gól érvénytelennek bizonyult. Az esetet követően Casillas is besárgult reklamálás miatt. A 70. percben 32 méterről Van Persie lőtt a kapura, de Casillas lábbal nagyot mentett. A 73. percben Casillas egy óriási hibát követően Van Persinek adta a labdát, aki köszönte szépen az üres kapuba lőtte a labdát 1:4! A 75. percben spanyol szabadrúgás következett egy szabálytalanságot követően. Ramos lőtte a labdát a kapu mellé. A 77. percben De Vrij helyett Veltman érkezett. A 78. percben Fabregas váltotta David Silvát illetve Van Persie helyére Lens érkezett. A 80. percben Robben kapott ismét egy jó  indítást, melyet követően lefutotta Ramost, majd bohócot csinálva a spanyol védelemből lőtte a labdát a kapuba, ezzel 1:5-re módosítva az állást. A 87. percben ismét egy csodás holland akció futott a bal oldalon, a középre adott labdát Janmaat lőte kapura, melyet védett Casillas, majd Robben elé került a labda, aki 18 méterről hatalmas erővel lőtt a kapu közepébe, de Casillas a VB védését bemutatva mentett. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 91. percben egy újabb bal oldali akciót követően Snejder találta el rosszul a labdát, így kirúgással jöhettek a spanyolok. A 92. percben Torres hibázott hatalmasat gólhelyzetben. Több helyzet már nem alakult ki, így hollandia némi meglepetésre 5:1-re legyőzte a világbajnok spanyolokat.

Egy hihetetlen mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidő első 30 percében a spanyolok úgy játszottak, ahogy azt el is várták tőlük,ezen felül egy büntetőt követően a vezetést is meg tudták szerezni. Ezt követően azonban a hollandok, mintha egy sebességi fokozattal feljebb kapcsoltak volna és gyakorlatilag ízekre szedték a spanyol armadát. A hollandok tökéletesen használták ki a spanyolok hibáit, melyek ezen a mérkőzésen tömkelegével fordultak elő. Mind Casillas, Pique, Ramos, valamint elöl Costa illetve Torres, olyan amatőr hibákat vétettek, melyek ezúttal nem maradtak megtorlatlanul. A hollandoknak az ifjú kerete úgy fest felvették az elit válogatottak tempóját. A mérkőzés rengeteg helyzetet hozott igaz nem a legmagasabb színvonalú játékkal, de ez nem a hollandokon múlott. Úgy gondolom a spanyolok játéka, úgy mint a Barcelona játéka a végnapjait járja, ezen a meccsen a hosszú passzokkal DeVrij által elsősorban mattolták a világbajnokok védelmét és már-már megalázó módon lőtték góljaikat a hollandok.Összességében egy nagyon jó iramú mérkőzést láthattunk, ahol szemtanúi lehettünk a Vb első igazi meglepetésének.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.