NÉMETORSZÁG – SPANYOLORSZÁG

A Nemzetközi fociszezon már javában dübörög. A Bajnokok Ligája és az Európa Liga most szusszanásnyi szünetet tart a sorsolást követően. A válogatottak 2017. novemberét követően ismét színre lépnek s megkezdik hosszú útjukat azon együttesek melyek kijutottak az idei nyári foci Világbajnokságra. A mai napon gyakorlatilag a világ összes nevesebb válogatottja megküzd egymással vagy legalább is pályára lép. Az este folyamán két korábbi világbajnok sőt az előző két világbajnokság győztese csap össze. E két válogatott sok kemény csatát vívott már  múltban s összességében a németek állnak jobban mind a lőtt gólok mind a megnyert meccsek tekintetében. Az előzetes taktika mindkét oldalon kérdéses ugyanis a Bajnokok Ligája még állva maradt együttesei nem túlzottan örülnének az esetleges sérüléseknek, Bayern München Real Madrid Barcelona még a BL-ben az érintettek közé tartoznak. Az előzetes esélyek a pályaválasztó figyelembe vételével inkább a döntetlen felé hajlanak ám ezt kőbe vésni nem szabad. Jó mérkőzés előtt állunk.

Németország: Ter Stegen;Hector;Hummels;Boateng;Kimmich;Khedira;Kroos;Draxler;Özil;Müller;Werner

Spanyolország: De Gea;Carvajal;Pique;Ramos;Alba;Koke;Thiago;Iniesta;Isco;Rodrigo;Silva

A mérkőzést a Német válogatott kezdte. 6.perc: Iniesta lőtt passzt küldött középre s Rodrigo ezt le tudta kezelni majd 11 méterről a kapuba lőtt 0:1! 9.perc: Draxler érkezett egy kipattanó lövést követően ám végül a kapu mellé lőtt kevéssel. 9.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 13.perc: hazai szabadrúgás helyzet nélkül. 31.perc: Iniesta lőtt kapura egy kipattanót követően ám végül maradt az 1:0! 32.perc: Kroos szögletét követően Hector lőtt kapura ám a vendég védelem menteni tudott, az ezt követő szögletből előbb Draxler próbálkozott ez nem járt sikerrel majd Müller következett aki erőből lőtt a bal felső sarokba 1:1! A félidőben több helyzet nem alakult ki.

A második félidőt a Spanyol válogatott kezdte. A félidőben Iniesta helyére Niguez állt be. 47.perc: Werner remek lövését De Gea védte bravúros mozdulattal. 48.perc: hazai szöglet melyet kvöetően Özil lőtt a védőkbe. 51.perc: Gündogan állt be khedira helyére illetve Pique helyére Nacho állt be. 55.perc: vendég szöglet melyet követően Isco elé került a labda aki okosan lőtt kapura de Ter Stegen védett nagy bravúrral. 59.perc: Isco helyére Asensio érkezett a pályára. 65.perc: Hummels lőtt szabadrúgásból a keresztlécre, szép megmozdulás volt. 66.perc: Rodrigo helyére Costa érkezett illetve Draxler helyére Sane érkezett. 71.perc: Silva helyére Lucas állt be. 72.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 77.perc: Costa érkezett egy kipattanóra ám lövését a hazai védelem blokkolta, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. 81.perc: Goretzka érkezett Müller helyére illetve Thiago helyére Rodrigo állt be. 84.perc: Werner helyére állt be Homez. 85.perc: hazai szöglet helyzet nélkül. 90.perc: újabb hazai szöglet melyet követően gólveszély nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet nem alakult ki.

Az első játékrészben a vendégek kezdtek kitűnően úgy a játékot tekintve mint a lőtt gólt s a kialakított helyzetek nézetében. A spanyol válogatott az első 30 percben mintha csak otthon játszott volna. A hazai együttes ugyan eljutott helyzetekig de a játékuk nem volt meggyőző. A bekapott gólt követően azonban össze kapta magát a Nationalelf és egy szöglet után egyenlítettek. A második játékrészben a német válogatott ellenfele feje fölé nőtt. egyre több helyzetet alakítottak ki ám találatig nem jutottak. A spanyol oldal előtt is akadt egy-egy helyzet ám végül ők sem tudtak a kapuba találni. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk ahol igazságos eredmény született.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.