NÉMETORSZÁG-UKRAJNA

A D  jelű négyesben bemutatkozik az Eb egyik legnagyobb esélyes válogatottja Németország valamint Ukrajna együttese. A csoportból a német válogatott emelkedik ki akik ha a vártaknál nehezebben is de biztosan jutottak ki az EB-re. A két együttes névsorára tekintve a németek kimagasló játékos állományt mutathatnak fel míg az ukránok inkább csapategységükben bízhatnak. Az esélyesek egyértelműen a németek akik sérültek ellenére is tele világbajnok játékosokkal várják  ma esti kezdő sípszót.

Németország: Neuer;Hector;Mustafi;Boateng;Howedes;Khedira;Kroos;Müller;Özil;Draxler;Götze

Ukrajna: Pyatov;Fedetsky;Khacheridi;Raktitsky;Shevcuk;Stepanenko;Sydorchuk;Yarmolenko;Kovalenko;Konoplyanka;Zozulya

A mérkőzést a német válogatott kezdte. A 4.percben Draxler lövése ment a kapu mellé. Az 5.percben Konoplyanka elé került a 16-oson belül a labda aki a kapura is lőtt ám lövését Boateng szenzációs mozdulattal a gólvonalról vágta ki, elképesztően nagy mentés volt. A 6.percben ukrán szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 11.percben Müller beadását Pyatov húzta le a levegőből. A 14.percben szintén Müller beadását húzta le Pyatov. A 19.percben német szabadrúgás következett melyet követően Kroos labdáját Mustafi fejelte a kapu jobb felső sarkába 1:0! A 23.percben Kroos lövését blokkolták, az ezt követő szögletből Mustafi lőtt a kapu mellé. A 26.percben ukrán szöglet következett melyet követően Khacheridi előzte meg védőjét s fejelt kapura ám Neuer szenzációs mozdulattal szedte ki a léc alól a labdát. Az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 29.percben Kroos szögletét követően Khedira lapos lövését védte Pyatov bravúrral. A 31.percben Konoplyanka szöglete következett de helyzet ebből nem csak egy újabb sarokrúgás alakult ki. Helyzet ebből már nem lett. A 33.percben német szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 39.percben ismét ukrán szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 41.percben Müller fejelt a kapu mellé. A 42.percben újabb ukrán szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A 45.percben Shevcuk lövését blokkolta a német védelem, így szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

A második félidőt az Ukrán válogatott kezdte. Az 52.percben Kroos lőtt a kapufára. Az 57.percben Raktisky szabadrúgását Neuer hárította bravúrral, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 61.percben Pyatov hárította Khedira lövését. A 66.percben Zozulya helyére Seleznyov érkezett az ukrán válogatottnál. A 67.percben vendég szöglet következett melyet követően a védők vágták ki  a labdát. A 69.percben Draxler puskázott el el nagy lehetőséget. A 73.percben német szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 73.percben Kovalenko helyére Zinchenko érkezett az ukránoknál. A 75.percben Pyatov védte szép mozdulattal Müller lövését. A 76.percben német szöglet következett de helyzet ebből nem alakult ki. A 78.percben Schürrle érkezett Draxler helyére. A 82.percben Schürrle lőtt a kapu mellé. A 888.percben Özil lövését védte Pyatov. A 89.percben német szöglet következett de helyzet nem alakult ki. A 90. ukrán szöglet következett melyből nem alakult ki. ezt követően Götze helyére Shweisteiger állt be. A hosszabbítás 3 perc, a 92.percben egy ukrán szögletet követően a németek indultak meg s Özil remek keresztlabdáját követően Scweinsteiger lőtt rövid felsőbe 2:0! Ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőben a német válogatott kezdte erősen a találkozót s alakított ki több helyzetet, ám az ukrán együttes is gyorsan eszmélt sőt Konoplyanka révén majdnem a vezetést is megszerezték. Sorra következetek a szabadrúgások és szögletek melyek egyikéből Mustafi szerezte meg a félidő egyetlen találatát. Ezt követően az ukránok több helyzetet is kialakítottak de találatot nem sikerült elérniük. A második játékrészben mindkét együttes igyekezett támadólag fellépni s találatot szerezni. Ez végül a németeknek sikerült a hosszabbításban így 2:0-ra nyerni tudtak.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.