PARMA-A.C.MILAN

A hétvége folyamán rendezik meg a Serie A 2014-15-ös szezon 2. fordulóját melynek vasárnap esti összecsapásán a Parma együttese fogadja a Milan együttesét. Az első fordulót a vendégek némi meglepetésre a tabella élén zárták köszönhetően hazai 3:1-es sikerüknek a Lazio ellen. A Parma az első fordulóban vereséget szenvedett így a 17. helyről várhatta a 2. fordulót. A korábbi mérleg a Milan javára billen ám a tavalyi év kivétel több szempontból ugyanis a harmatgyenge Milanóiak mindkét előző szezonbeli meccsüket elvesztették a parmaiakkal szemben, így van miért visszavágni az átigazolási időszakban megerősödött vörös feketéknek. Inzaghi legénysége jól kezdte az idényt és a szurkolók epekedve várják,hogy ismét győzelemre vezesse hőn szeretett csapatukat. Az esélyek inkább a vendégek mellett szólnak ám a Parmaiak tudnak meglepetéseket okozni.

Parma:  Mirante;Ristovski;Felipe;Lucarelli;De Ceglie;Acquah;Lodi;Jorquera;Gezzal;Cassano;Belfoldi

Milan: Diego Lopez;Abate;Alex;Bonera;De Sciglio;Poli;De Jong;Muntari;Ménez;Bonaventura;Honda

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 4. percben Abate középre adást követően De Sciglio lőtte a labdát a keresztléc fölé. A 6. percben Cassano passzát követően Belfodi rúgott a labda fölé és Lopez így szögletre tudta ütni a labdát. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 15.percben vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 16.percben Bonera kapott lökésért sárga lapot. A 21.percben egy vendég szabadrúgást végzett el Honda de a középre ívelt labdát követően De Jong elől mentett Mirante. A 22.percben Menez lövését blokkolták a hazai védők,a 23.percben ismét Menez próbálta középre adni a labdát de az elkerülte Bonaventura fejét. A 24.percben Felipe sárgult be egy lükést követően. A 25.percben Bonaventura kapott jó labdát a jobb oldalról majd egy testcselt követően gyönyörűen löbbölte a labdát a kapu közepébe 0:1! A gólpasszt De Jong jegyezte. A 27.percben egy bal oldali beadást követően Cassano fejelt 7 méterről Lopez kapujába ezzel 1:1! A támadó senkivel sem zavartatva fejelhetett,óriási védelmi hiba volt. A 35.percben egy jobb oldalról történő beadást hatástalanított a vendég védelem. A 36.percben Honda szöglete után hazai szabadrúgás következett mert De Jong akadályozta Mirantét. A 37.percben Honda fejelt szép mozdulattal a kapu közepébe a léc alá,a gólpassz Abate nevéhez fűződik 1:2! A 43.percben Menezt szerelték a hazai 16-os előterében. A 45.percben Lucarelli buktatta Menezt a 16-oson belül ezért büntető következett valamint a védő be is sárgult. A sértett a büntetőt a kapu közepébe  lőtte a léc alá kíméletlenül 1:3! Ezzel véget is ért az első félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdhették. A 49.percben vendég szabadrúgás következett melyet Honda ívelt a kapu elé ahol Alex érkezett de a fejét elkerülte a labda. Az 51.percben Felipe lőtte a labdát 3 méterről a kapuba miután Jorquera eltörte a labdát 2:3! Az 55.percben Abate lőtt 16 méterről a jobb alsó sarokra ám Mirante leért a sarokra. A szögletet követően helyzet nem alakult ki a kapu előtt. Az 58.percben Bonera sárgult be miután kézzel hatástalanította Jorquera lövését a 16-os vonalán. Muitán volt már egy sárgája így mehetett idő előtt zuhanyozni. A szabadrúgást Jorquera lőtte kapura de az elkerülte a kaput. De Jong idő előtt lépett ki így besárgult és a szabadot megismételték melyet ezúttal Cassano lőtte de a kapu helyett Gezzal hátába. A 61.percben Rami érkezett Alex helyére valamint Zapata Honda helyére. A 65.percben Palladino érkezett Gezzal helyére a hazai oldalon. A 67.percben Cassano bal oldali keresztlabdáját követően hazai szöglet következett,melyből helyzet nem alakult ki. A 68.percben egy vendég kontra végén De Jong talált a hazai kapuba ezzel 2:4! A 70.percben egy hazai szögletet követően De Ceglie sárgult be egy visszarántást követően így a vendégek jöhettek szabadrúgással. A 71.percben De Ceglie maradt le egy jobb oldalról középre adott labdáról. A 72.percben Jorqhera lövését blokkolta  a hazai védelem így szöglet következett. A 73.percben Coda érkezett Jorquera helyére,még ebben a percben a hazai szögletet Lucarelli fejelte a vendég kapuba nagy erővel 3:4! Újra nyitott a mérkőzés. A 75.percben Menez lódult meg a bal oldalon majd 10 méterről lőtt de Mirante nagyot védett és kapufára tolta a labdát. A szögletet követően helyzet nem alakult ki. A 77.percben Felipe is a kiállítás sorsára jutott mert ugyan Menezt nem bántotta ám a támadó azt eljátszotta a bíró pedig elhitte. A 79. percben Belfodi helyére Bidaoudi érkezett, még e percben Menez húzott el a bal oldalon majd megkerülte Mirante kapust és sarokkal juttatta a labdát a kapuba 3:5! Szenzációs gól amivel a meccs valószínűleg el is dőlt. A 83.percben Zapata mentett a 16-oson belülről egy lecsorgó labdát követően. A 84. percben hazai szabadrúgás melyet Cassano ívelt középre de a hazai védelem kivágta azt a mezőnybe. A 85.percben Acquah buktatta Menezt így a védő besárgult. A 86. percben Menez helyére Niang érkezett a vendég oldalon. A 89.percben De Sciglio adta rosszul a labdát melyet Diego Lopez nem érte el és a labda a hálóban kötött ki 4:5! A ráadás 6 perc. Diego Lopez megsérült így még mindig nem dőlt el ez az őrült összecsapás. A kapus folytatni tudta az összecsapást de láthatóan fájdalmak közepette. véget ért a mérkőzés a végeredmény 4:5!

Hihetetlenül őrült összecsapást láthattunk melyet a Milantól már évek óta nem. a mérkőzés nem volt mentes a bírói hibáktól,műesésektől ám éppen ezek miatt volt ilyen érdekes és izgalmas. A Milan játékán látszik Inzaghi munkája valamint az,hogy egy támadó szellemű exjátékos irányítja a keretet.  A védelem mindkét oldalon csőd közeli állapotot jelentett ám ez elsősorban a hazaiaknak okozott fejtörést. A vendégek középen illetve elől meglehetősen jól játszottak ám a hátsó alakzat teljesítményén még van mit javítani. A Parma a nyáron erősen meggyengült ám ez ma csak a mérkőzés elején látszott a későbbiek folyamán nem volt oly feltűnő. Összességében egy szenzációs mérkőzést láthattunk ahol a vendégek megérdemelten hozták el a 3 pontot és maradtak 100%-osak.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.