PORTUGÁLIA – MAGYARORSZÁG

Az idei évben is folytatódnak a VB selejtezők. Az első kör a naptári évet illetően több kérdésre is választ adhat. A B jelű hatosban Svájc gyakorlatilag villámrajtot vett, s a mai napon zsinórban 5. mérkőzését is megnyerte. Őket Portugália követi valamint a Magyar válogatott melyek az este folyamán eldöntik ki marad az egyetlen üldöző a svájciak mögött. A portugálok gyakorlatilag legerősebb keretükkel készülhetnek a mai mérkőzésre. Eddigi 4 mérkőzésükből 3-at nyertek meg 1 vereség mellett melyet éppen Svájc együttesétől szenvedtek el. A Magyar válogatott már nem ilyen jó előjelekkel várta a mai estét. Guzmics;Fiola;Németh Krisztián valamint Kleinheisler eltiltását törli Nikolics ezúttal a keretbe sem lett jelölve érthetetlen okokból. Válogatottunk eddigi mérlege 2 győzelem mellett 1 döntetlen és 1 vereség, s gyakorlatilag ha a mai este folyamán nem nyer válogatottunk szinte minden esélye elszáll a továbbjutást illetően. A mérkőzés esélyese a Portugál együttes.

Portugália: Patricio;Guerrero;Fonte;Pepe;Cedric;Carvalho;Mario;Gomes;Ronaldo;Silva;Quaresma

Magyarország: Gulácsi;Lang;Vinicius;Kádár;Korhut;Dzsudzsák;Gera;Nagy;Gyurcsó;Bese;Szalai

A mérkőzést a hazaiak kezdték. 12.perc: hazai szabadrúgás melyet követően Ronaldo lőtt a kapu fölé ám a labda a sorfalon megpattant így szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. 19.perc: Dzsudzsák lövését fogta Patricio. 30.perc: egy jobb oldali beadást követően Szalai lőtt a kapu fölé 6 méterről kiszorított szögből. 32.perc: egy jobb oldali beadást követően Andre Silva érkezett középen s lőtt az üres kapuba 1:0! 36.perc: Ronaldo elé készített Andre Silva majd a támadó a jobb alsó sarkot lőtte ki 2:0! A mérkőzés eldőlt. Ezzel véget is ért az első félidő.

A második félidőt a Magyar válogatott kezdte. A félidőben Lang helyére Lovrencsics érkezett. 52.perc: Gulácsi a levegőből szedte le Quaresma labdáját. 53.perc: Mario lövése ment a kapu mellé. 57.perc: hazai szöglet melyből helyzet nem alakult ki. 61.perc: Dzsudzsák sárgult be. 65.perc: Ronaldo szabadrúgása következett melyet a támadó ezúttal erő helyett okosan lőtt a bal kapufa segítségével a kapuba 3:0! 67.perc: Ander Silva helyére Bernardo Silva érkezett illetve Kalmár váltotta Gyurcsót a vendégeknél. 75.perc: Quaresma szöglete következett de helyzet nem alakult ki belőle. 76.perc: Gera sárgult be. 79.perc: újabb hazai szöglet helyzet nélkül. 83.perc: Kádár sárgult be. 84.perc: Mario helyére Moutinho érkezett illetve Gera helyére Pintér érkezett. 86.perc: Pizzi érkezett Andre Gomes helyére. A hosszabbítás 2 perc melyben helyzet már nem alakult ki.

Az első játékrészben a hazaiak irányítottak végig s két gyors találatukkal el is döntötték a találkozó sorsát. A második játékrészben a hazaiak fölényben játszottak ám már nem adtak bele mindent. Ennek ellenére Ronaldo révén szereztek még egy találatot mellyel gólarányukat javították. A Magyar válogatott mostantól gyakorlatilag tét nélkül focizhat a továbbjutásra csak matematikai esély maradt. A Portugálok megérdemelten nyertek.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.