REAL MADRID F.C.- ATLETICO MADRID

 

Az Európai klubfoci elérkezett a 2015-2016-os idény utolsó egyben legfontosabb nemzetközi mérkőzéséhez a Bajnokok Ligája Döntőéhez. Ebben az évben csakúgy mint 2014-ben két spanyol együttes játssza a döntőt sőt mindkét együttes madridi csakúgy mint két éve Liszabon-ban az az Real Madrid Atletico Madrid összecsapást láthatunk. A spanyol bajnokságot illetően a királyi gárda végzett előrébb igaz így is csak a második helyen a Barcelona mögött. Zidane együttese 38 mérkőzésből 28-at nyert 6 döntetlen és 4 vereség mellett. Simeone együttese a tabella harmadik helyén végzett mindössze 2 pontra lemaradva városi riválisától, 38 mérkőzésből 28-at nyertek meg 4 döntetlen és 6 vereség mellett. A két együttes elmúlt 17 összecsapásából a Balncok 13 mérkőzést nyertek meg 2 döntetlen és 2 Atletico siker mellett. Legutóbbi 5 összecsapásukból 1 Real siker született 2 döntetlen és 2 Atletico siker. A 2014-es BL döntőn rendes játékidőben 1:1-es döntetlen született majd a hosszabbításban a Real Madrid 4:1-re húzott el s végül így nyerte meg története 10. BL sikerét. A vendég együttes továbbra is első BL sikerére készül. Ami a két együttes útját illeti a Real Madrid-nak volt talán könnyebb a sorsolása. A csoportkörben az első helyen jutott tovább majd a legjobb 16-között a Roma együttesét búcsúztatták kettős győzelemmel. Ezt követően a Wolfsburg gárdáját múlták felül összesítésben 3:2-re. Az elődöntőben a Manchester City együttesét ütötték el a döntőbe jutástól 1:0-al. Az Atletico Madrid csoportjából az első helyen jutott tovább, majd a legjobb 16 között a PSV együttesét búcsúztatták 11-esekkel. A legjobb 8 között a Barcelona gárdáját ütötték ki összesítésben 3:2-re. Az elődöntőben a Bayern München együttesét idegenben lőtt góllal akadályozták meg, hogy Mialno-ban játszhassanak a Bajnokok Ligája serleg megnyeréséért. A sérülteket illetően a pályaválasztó Real Madrid áll némileg rosszabbul ugyanis Varane megsérült s így az EB-t is kénytelen minden valószínűség szerint kihagyni, sőt Ronaldo is összeszedett egy kisebb sérülést de vele minden bizonnyal a kezdő 11-ben kell számolni. A vendég oldalon sérülésről nem szólnak a hírek mindenki egészséges. Jó mérkőzés előtt állunk ahol az esélyek a Real Madrid sikerét vetítik előre.

Real Madrid: Navas;Carvajal;Ramos;Pepe;Marcelo;Kroos;Casemiro;Modric;Bale;Benzema;Ronaldo

Atletico Madrid: Oblak;Felipe Luis;Godin;Savic,Juhanfran;Niguez;Gabi;Fernandez;Koke;Griezmann;Torres

A mérkőzést az Atletico Madrid kezdte. Az 5.percben egy jobb oldali beadást követően Niguez lőtt Navas kezébe. A 6.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően Bale ívelte be a labdát melyet 1 méterről Casemiro lőtt Oblak lábára. A 10.percben Kroos lövése pattant meg a védelmen, az ezt követő szögletből helyzet nem alakult ki. A 15.percben egy jobb oldali beadást követően Ramos lőtt közelről lesgyanús helyzetből a kapuba 1:0! A 23.percben Ronaldo lövését blokkolták a vendég védők. A 25.percben egy bal oldali beadást követően Niguez lőtt a kapu fölé. A 27.percben Oblak húzta le Ronado beadását. A 30.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 32.percben Benzema középre adását Oblak ütötte ki. A 34.percben Griezmann lövését Navas húzta le. A 35.percben Griezmann lőtt 10 méterről Navas kezébe de mint kiderült lesről. A 43.percben Griezmann lőtt távolról Navas kapujára. A hosszabbítás 1 perc melyben helyzet már nem alakult ki. A 87.percben Marcelo lőtte a labdát középre de arról mindenki lemaradt. A 8

A második félidőben Carrasco érkezett Fernandez helyére. A második játékrészt a Real Madrid kezdte. A 46.percben Pepe szabálytalankodott a 16-oson belül így 11-es következett. A esetet követően Pepe helyett Navas sárgult be. A büntetőt Griezmann lőtte a keresztlécre. A 49.percben vendég szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki. Az 50.percben hazai szabadrúgás következett de helyzet nem alakult ki belőle. Az 52.percben Carvajal helyére Danilo állt be, a csere oka sérülés. Az 54.percben vendég szöglet alakult ki melyet követően Savic pöckölte a labdát a kapu mellé. Az 55.percben Bale lőtt a kapu mellé távolról. Az 57.percben hazai szöglet következett melyet követően az Atlatico hozhatta a labdát. Az 58.percben Koke lőtt a bal kapufa mellé. Az 59.percben egy bal oldali beadást követően Niguez lőtt centikkel a jobb  kapufa mellé. A 61.percben Torres sárgult be. A 63.percben Carrasco lőtt a kapu mellé távolról. A 67.percben hazai szabadrúgás következett melyből helyzet nem alakult ki, majd ezt követően ismét hazai pontrúgás következett melyet követően szöglet következett. A sarokrúgást követően a vendég együttes hozhatta a labdát. A 70.percben Benzema vezette a labdát Oblak-ra de a kapu helyett a kapusba lőtte a labdát maradt az 1:0! A 71.percben Oblak húzott le egy jobb oldali beadást. A 72.percben Kroos helyére Isco állt be a hazaiknál. A 74.percben egy bal oldali beadást követően Tores fejelt a kapu fölé. A 76.percben Bale fejelte ki a labdát saját 16-osán kívülre. A 77.percben Vazquez állt be  a hazaiaknál Benzema helyére. A 78.percben egy szép támadás végén Modric passzolt Ronaldo elé aki Oblak ölébe lőtte a labdát. A 79.percben óriási tűzijáték alakult ki a kapu előtt de bale az üres kapuba sem tudott betalálni. A 80.percben egy jobb oldali beadást követően Carrasco talált 3 méterről a kapuba 1:1! A 83.percben Juhanfran adott középre de Torres a kapu mellé lőtte a labdát. A 86.percben Bale cselezett a 16-oson belül majd lőtt kapura de a védők blokkolták. a sarokrúgást követően Pepe hátáról ment ki a labda. A 89.percben Olak húzta le a levegőből a játékszert. A hosszabbítás 3 perc, a 93.percben Ramos sárgult be valamint Gabi aki reklamált. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. Ezzel véget is ért a rendes játékidő.

A hosszabbítás első félidejét a hazaik kezdték. A 93.percben Danilo  sárgult be. A 94.percben hazai szöglet következett melyet Ronaldo csúsztatott Oblak ölébe. A 98.percben vendég szöglet következett de helyzet nem alakult ki belőle. A 99.percben Danilo mentett hatalmasat. A 100.percben vendég szöglet következett melyet követően egy újabb sarokrúgás szemtanúi lehettünk, helyet ebből sem alakult ki. A 101.percben a vendég együttes védői blokkolták Bale lövését. A 105.percben Carrasco lövését blokkolták a hazaiak, helyzet nem alakult ki.

A hosszabbítás második félidejét az Atletico Madrid kezdte. A 107.percben Casemiro lőtt távolról a keresztléc fölé. A 108.percben Felipe Luiz helyére Hernandez érkezett, a csere oka sérülés. A 110.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően a vendégek hozhatták  a labdát.  A 111.percben Pepe sárgult be. A 114.percben hazai szabadrúgás következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 116.percben Partley érkezett Coke helyére a vendégeknél. A 119.percben Ronaldo lövését blokkolták a vendég védők majd Vazquez lövését Fernando blokkolta. A 120.percben Carrasco volt szabálytalan. A hosszabbítás 2 perc, a 121.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendég védők fejelték ki. Ezzel véget ért az összecsapás.

A büntető párbajt a Real Madrid kezdte s Vazquez a kapuba lőtt 1:0! A választ Griezmann lőtte a jobb sarokba 1:1! A következő büntetőt Marcelo lőtte a jobb oldalra 2:1! A következő Gabi volt a ki a jobb felsőbe lőt 2:2!A harmadik rúgó Bale aki a kapu bal oldalába lőtt 3:2! A következő rúgó Saul aki a kapu jobb oldalába lőtt 3:3! A következő Ramos aki  a bal alsó sarokba lőtt 4:3! A vendégek büntetőjét Juhanfran lőtte a kapufára maradt a 4:3! A következő büntetőt Ronaldo lőtte a kapuba 5:3!

Az első játékrészben a hazai együttes kezdett erősebben se ennek eredménye képen Ramos révén meg is szerezték a vezetést. A vendégek több kisebb helyzetet ki tudtak ugyan alakítani de valódi veszélyt nem jelentettek Navas kapujára. a félidő nagyobb részében a Real akarata érvényesült. A második játékrészben a vendég együttes kezdett aktívabban sőt egy 11-est is kiharcoltak melyet Griezmann kihagyott. Ezt követően is a vendégek domináltak a királyiak egy-egy helyzetet ugyan kialakítottak de találatig nem jutottak. A mérkőzés végén a vendégek nyomása góllá érett. A hosszabbításban a felek a második félidei játékhoz tartották magukat, ami feltűnő volt,hogy a királyiak játékosai mintha fáradtabban mozogtak volna. Nagy helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás második félidejében sok helyzet alakult ki de való gólveszélyről nem beszélhetünk. A 11-es rúgásoknál a hazai együttes volt összeszedettebb így megérdemelten nyerte meg az idei BL kiírást.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.