REAL MADRID F.C.- F.C. BARCELONA

A Spanyol pontvadászat 12. Fordulóját rendezik meg a hét végén, amelyen az ősz egyik hanem a legjobban  várt mérkőzése a Real Madrid Barcelona összecsapást bonyolítják le. Az El Classico az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a tabella első és második helyezettjei között zajlik. Jelen pillanatban a Barcelona áll jobban ugyanis 3 pont az előnye az előző fordulóban meglepetésre vereséget szenvedő Real Madriddal szemben. A hazaiak eddigi 11 mérkőzésükből 7-et győzelemmel abszolváltak 3 döntetlen és 1 vereség mellett, a hazaiak gólaránya 26 lőtt gól és 7 kapott am a liga legjobb támadó játékát adja a számok szerint és a második legjobb védelmét.  A hazain együttes Benitez edző kezei alatt azonban a szurkolók szerint nem muzsikál olyan jól mint tette azt a korábbi menedzsernél. Ezen felül Rodriguez;Bale és Benzema sérülése sem tett jót a Blancóknak ráadásul Ronaldo idei formája messze elmarad az előző évekéhez képest. A vendég oldalon más a helyzet, Messi sérülése nemhogy legyengítette a katalán gépezetet hanem ha lehet ilyet írni még nem is erősítette ugyanis a Suarez Neymar duó ontja magából a gólokat s sorra nyerik a mérkőzéseket. a vendégeknél Iniesta kiesése okozta az eddigi legnagyobb problémát ám a karmester visszatérése óta kitűnően focizik. A Barcelona 11 mérkőzéséből 9-et nyert meg s csupán 2 vereséget szenvedett. Az elmúlt évek el Classicóit górcső alá véve igencsak vegyes képet kapunk, az összesítésben a Real Madrid áll valamivel jobban de 2008 óta a Barcelona nyerte a rangadók nagy részét. Jó mérkőzés előtt állunk.

Real Madrid: Navas;Marcelo;Ramos;Varane;Danilo;Modric;Kroos;Rodriguez;Bale;Ronaldo;Benzema

Barcelona: Bravo;Alves,;Pique,Mascherano;Alba;Iniesta;Busquets;Rakitic;Roberto;Suarez;Neymar

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 2.percben Ronadldot szerelték a vendég védők. A 3.percben megint Ronaldo iramodott meg de ismét szerelni tudták. A sarokrúgást követően helyzet nem alakult ki. A 7.percben Neymar lövése megy magasan a kapu fölé. A 9.percben Ronaldo beívelését Bravo öklözte ki. A 11.percben Roberto passzolt pontosan Suarez elé aki higgadtan a bal alsó sarokba rúgta a labdát 0:1! A találatot 24 barca passz elsőzet meg a madridiak egy percig csak követték a labdát. A 14.percben Rakitic lövése szállt a kapu fölé 14 méterről. A 23.percben  Rodriguez sárgult be. A 24.percben Neymar szép lövését Navas védte bravúrral. A 30.percben vendég szöglet következett melyet követően Navas húta le a labdát. A 31.percben  Marcelo sárgult be. A 39.percben Neymar kapott pontos labdát majd a 16-oson belülről lőtt a kapuba 0:2! Nagy bajban a hazaiak. A hosszabbítás 2 perc, a 47.percben Suarez lövését blokkolták a hazai védők, majd ezt követően a kipattanót Rakitic lőtte a védőkbe, nagy mentés volt. Ezzel véget is ért az első játékrész.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 48.percben Marcelo cselezte be magát a 16-oson belülre majd lőtt a bal kapufa mellé. A 49.percben Rodriguez próbálkozott kapura lövéssel ám azt Bravo szép mozdulattal szögletre védte, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. Az 51.percben Navas védte Neymar Pazar szabadrúgását mely a léc alá tartott, az ezt követő szögletből Iniesta elé került a labda aki kapásból lőtt a hazai kapuba, gyönyörű gól volt 0:3! A mérkőzés nagy valószínűséggel eldőlt. Az 55.percben Suarez csinált magának helyet majd lőtt a kapu mellé. Az 57.percben Isco érkezett Rodrigez helyére a hazaiaknál illetve Rakitic helyét Messi vette át, ezt követően hazai szöglet következett de helyzet ebből sem alakult ki. A z 59.percben Marcelot Carvajal váltotta a hazaiaknál. A 60.percben hazai szöglet következett de ezúttal sem alakult ki helyzet a vendég kapu előtt. A 61.percben Carvajal lövése ment el Bravo kapuja mellett. Ezt követően két gyors hazai szöglet következett de ezekből sem alakult ki gólveszély. A 64.percben újabb hazai sarokrúgás következett de a vendég védők most is tisztázni tudtak. A 67.percben vendég szöglet következett melyből most sem alakult ki helyzet. A 68.percben Messi szabadrúgása akadt el a sorfalban. A 70.percben Bravo védte Ronaldo közeli lövését. A 74.percben a hazaiak megkapják a már-már megalázónak számító negyedik góljukat, ezúttal ismét Suarez volt eredményes. A 77.percben Iniesta helyére Munir érkezett. A hazai közönség felállva tapsolta meg Iniestát. A 81.percben Benzema próbálkozását Bravo védte szép mozdulattal. A 83.percben Carvajal is besárgul. A 84.percben Isco brutális közbelépéséért azonnali piros lapot kapott. A 86.percben Munir lőtt a kapu fölé távolról. A 88.percben Benzema lövését blokkolták a vendég védők, az ezt követő sarokrúgásból helyzet nem alakult ki. A 89.percben Munir lőtt a kapu bal oldala mellé miután tisztára játszotta magát, még e percben hazai szöglet következett, melyet követően Bale Ronaldo fejére ívelte a labdát ám Bravo ezúttal is hárítani tudott, az ezt követő szögletből helyzet már nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc, a 92.percben Busquets is besárgult. Ezzel véget is ért az összecsapás.

Egy kitűnő iramú és hangulatú mérkőzést láthattunk. Az első félidőben a hazaiak nagyon bekezdtek ám 10. percet követően mintha megfordult volna a világ és a Barca megszerezte a vezetést. ettől kezdve Neymar-ék sorra alakították ki  helyzeteiket. A félidőt a hazaiak megúszták 2 kapott góllal pedig a játékuk alapján még kaphattak volna legalább ugyan ennyit. Benitez együttese a félidőre feltüzelve jött ki s több helyzetet is kialaítottak melyeket azonban Bravo sorra hárítani tudott. Iniesta Gólja a meccs végkimenetleét eldöntötte épp csak a végeredményt nem állította be. A hazaiak ezt követően még nagyobb tempóra kapcsoltak s sorra rúgták a szögleteiket ám találatot így sem tudtak elérni.  A negyedik Barca találat majd Isco piros lapja a hazai gólszerzést is ellehetetlenítette, ugyan a 10 emberrel játszó hazaiak még jobban is játszottak mint az első félidőben szépíteniük így sem sikerült. Összességében a vendégek megérdemelten nyertek az eredményt illetően is.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.