SCHALKE 04-BORUSSIA MÜNCHENGLADBACH

A Bundesliga 20. Fordulóját rendezik meg  hét végén. A forduló nyitó mérkőzésén rögtön egy rangadóra kerül sor ahol a tabella 6. helyezettje a Schalke fogadja a 3. Münchengladbach-ot. A hazaiak az elmúlt 6 mérkőzésükön 3 győzelem mellett 2 döntetlent és 1 vereséget értek el. A sérültek listáján Farfan;Kolasinac;Draxler,Goretzka;Obasi;Fharmann és Giefer neve található valamint ha  Di Matteo-nak nem lenne elég baja piros lap miatt Huntelaar sem játszhat ma este, ez azt jelenti ha,hogy gyakorlatilag a fél kezdőcsapata hiányzik a hazaiaknak. A vendégek az elmúlt 6 bajnokijuk során 4 győzelmet 1 döntetlent és 1 vereséget értek el. A sérültek listáján egyedül Hahn neve található így a lehető legerősebb kezdő csapattal tudnak kiállni a vendégek. Az elmúlt évekre visszatekintve a Münchengladbach együttese áll jobban 7 győzelem mellett 2 döntetlen és 4 Schalke sikerrel. Jó mérkőzés előtt állunk ahol a sok sérült miatt a vendégek esélyei talán még a hazai csapaténál is nagyobbak.

Schalke 04: Wellenreuther;Höwedes;Matip;Nastasic;Ucida;Höger;Kirchoff,Barnetta;Fusch;Boateng;Choupo-Moting

Münchengladbach: Sommer;Jantschke;Brouwers;Domingez;Wendt;Herrmann;Noedtveit;Xhaka;Hazard;Raffael;Kruse

A mérkőzést a vendégek kezdték. A 10.percben Barnetta érkezett Boateng beadására középen s a hálóba vágta a labdát. 1:0! A 12.percben Fuchs lövését védte magabiztosan Sommer. A 13.percben vendég szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A 16.percben Xhaka távoli lövését védte Wellenreuter. A 17.percben Hazard jobb oldali beadását csúsztatták ki a hazai védők. A 22.percben Kirchoff lőtt 20 méterről a kapu fölé. A 23.percben Boateng lőtt távolról a kapu mellé. A 37.percben hazai szögelt következett melyet követően Matip fejelt a kapu fölé. A 39.percben hazai szabadrúgás következett melyet Sommer húzott le a levegőből. A 43.percben egy vendég szabadrúgást követően a hazai védők rúgták ki a labdát. A 44.percben hazai szöglet következett melyet ismét Matip fejelt a vendég védőkbe. Ezzel vége az első játékrésznek.

A második félidőt a hazaiak kezdték. A 63.percben Kruse helyére Traore állt be. A 65.percben egy vendég akciót követően Wellenreuter védett hatalmasat. A 70.percben egy hazai kontra támadás végén a vendég védők rúgták ki,a sarokrúgást követően Sommer kapus húzta le a labdát. A 72.percben Sune állt be Choupo-Moting helyére. A 75.percben Hrgota állt be Herrmann helyére. A 78.percben Xhaka lőtt a sorfalba egy pontrúgást. A 81.percben Welleneuther fogott meg egy vendég szabadrúgást. A 82.percben hazai szöglet következett melyet követően a vendégek jöhettek szabadrúgással az ok Nastasic támaszkodása volt. A 85.percben Barnetta helyére Aogo állt be a hazaiaknál. A 86.percben egy hazai szabadrúgást követőn Sommer kapus fogta meg a labdát. A 87.percben Rafael lőtt a hazaiak kapuja mellé közelről. A hosszabbítás 2 perc a mérkőzés végén. A 92.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki,még e percben Aogo sárgult be utánrúgásért. A szabadrúgásból helyzet nem alakult ki így 1:0-ás eredménnyel ért véget a mérkőzés.

Rangadónak indult de végül két középcsapat csatájára emlékeztető mérkőzés kerekedett ki a két együttes találkozójából. Az első félidő 10.percében már megszületett a végeredmény, a játék képe alapján a vendégeknek kellett volna a helyzeteket kialakítani ám ezt a hazaiak védelme megakadályozta. Összességében egy kissé unalmas egyhangú mérkőzést láthattunk.

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.