SERIE A

Az Európai Top bajnokságok közül legkorábban kezdett kényszerszünetbe, az országban kialakult helyzet következtében. Az ősz szinte mondhatni a papírformának megfelelően alakult, ám ekor is látszott két együttes kitűnő szereplése.         

Az Atalanta elképesztő szezont fut. Igaz a tabella 4. helyén áll s 15 pont hátrányban a Juventus mögött ám mégis a legtöbb gólt rúgták toronymagasan a bajnokságban.           

A másik sikerstory a Lazio története ahol 20 éve nem álltak ennyire közel a Liga megnyeréséhez jeenleg mindössze 1 pont a lemaradásuk a juventus mögött.          

Az idényt oly tökéletesen kezső Inter messze lemaradt a Juve és a Lazio alkotta duótól s igaz egy meccsel kevesebbet játszva de 9 pontos hátrányt szedte össze s emellett még ott van számukra az Európa Liga is. A télen Conte együttese erősödni látszott ám a jelek szerint mégsem a jó irányba mentek tovább.        

Az A.S. Roma együttese nem fut fényes idényt. Jelenleg 3 pont a hátrányuk az Atalanta mögött ám látva eddigi teljesítményüket aligha számíthatnak előkelőbb helyezésre mint a 4. Sőt a Napoli ugrásrta kész igaz jelenleg 6 pontos hátrányban követik a Roma együttesét.        

A Napoli vérszegény idényt fut, Anchelotti távozása sem segített a Klubnak. Küszködnek mind a közép mind a nagy csapatok ellen és sorra hullajtják el pontjaikat. Játékoskeretük alapján mindenképp előrébb kellene tartózkodniuk ám az idei évben számukra lassan a 4. hely elérése is a bravúr kategóriába lesz sorolandó.          

A Milan idén sem tűnik úgy, hogy világot fog váltani. Voltak jó időszakaik ám összességében az évek óta tartó várakozás a jellemző. Várni vajon mikor rukkol elő a klub egy újra bajnokesélyes csapattal vagy egy fiatalokkal teletűzdelt feltörekvő és szép jövő előtt álló együttessel. Jelenleg helyenként lutrinak tűnő igazolásokkal erősítik meg a keretet mely a jelenleginél nem vezet jobb eredményre. Berlusconi eltűnése óta komoly gondok akadtak a klubnál elsősorban anyagi téren, melynek javulásához a jelenlegi helyzet nem fog pozitívan hozzájárulni  a jelek szerint.         

A bajnokságot sokáig vezető Juventus is hullajtott el pontokat ám úgy fest a végső sikerért őket mindenképp meg kell előznie a Lazio együttesének. A Juventus számára is ott a Bajnokok Ligája amely közvetve befolysolhatja a szeo végén a Serie A megnyerését. A listavezetőnél a komplett játékoskeret lemondott 4 havi fizetéséről ami példa értékű a jelenlegi helyzetben.        

 Jelenleg az olasz fociszövetség azon az állásponton  tartózkodik, hogy Május elején újra indítják a bajnokságot s lehetőség szerint 2020.07.02.-én be is fejezik azt. Persze az semények váratlan fordulatot is vehetnek így erre nem szabad alapozni. A cél ugyanakkor csakúgy mint a Premier League-ben ugyan az befejezni a bajnokságot, s kihirdetni mely együttesek indulhatnak helyezésük alapján a Nemzetközi kupákban.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.