SEVILLA F.C-F.C. S.L.B BENFICA

Ma este 20:45-ös kezdéssel kerül megrendezésre a 2013-2014-es Európa Liga kiírásának döntője. A Sevilla és Benfica csapatainak részvételével. Egy hosszú,egész szezont átívelő út vezetett idáig. Mindkét csapat sikerrel vette a csoportkört valamint az egyenes kieséses szakaszt. A Sevilla az elődöntőben a Valencia csapatát ejtette ki, hatalmas szerencsével az utolsó utáni pillanatban szerzett góllal. A Benfica az elődöntőben az esélyesebbnek tartott Juventus csapatát ejtette ki. A Sevilla papíron a pályaválasztó, hazájuk bajnokságában az 5. helyet foglalja el, míg a vendégnek számító Benfica az első helyet. Érdekes döntő előtt állunk, ahol bármilyen forgatókönyv előfordulhat ismerve a két csapat idei eredményeit.

A mérkőzést a Benfica csapata kezdte. A 7.percben Rakitic szöglete következett a jobb oldalról,a beívelést a Benfica védelme hatástalanította. A 9. percben Rakitic vezette hosszasan a labdát a bal oldalon, majd gurított középre Bacca elé, aki azonban lesen helyezkedett, így a Benfica jöhetett kirúgással. Fazio sárgult be a 11. percben egy ütemtelen belépőt követően. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki. Moreno sárgult be a hazaiak közül egy taktikai szabálytalanság miatt. A pontrúgásból Garay elé került a labda, aki végül egy védőbe lőtte a labdát. A szögletet követően a Sevilla hozhatta a labdát. A 24. percben Sulejmani helyére Andre Almeida érkezett. Sulejmaninak sérülés miatt kellett elhagynia  a pályát. A 27.percben Rakitic lövését blokkolta a Benfica védelme. A 29. percben rakitic lőtt a félpályáról a kapu mellé. Siqueira sárgult be a 30. percben. Oblak szedte fel a labdát Bacca elől a 31. percben. A 37. percben egy szép támadást követően Moreno tekerte a jobb oldalról Oblak kezei közé a labdát. Sevilla szöglet a 38.percben. Rakitic beívelését követően kifejelték a labdát a vendégek, ám az gyorsan a kapu elé került vissza, lövés formájában a vendégek védelme ha nehezen is de tisztázni tudott. Benfica szöglet a 40. percben, melyből helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc az első félidő végén. Maxi Perreira emelt volna a kapuba közelről, ám a Sevilla kapusa hatalmasat védett, ezt követően Rodrigó tüzelt a 16-os jobb oldaláról, ám a kapus ismét hárítani tudott. Gaitan került helyzetbe a 47.é percben de végül kirúgással jöhetett a Sevilla. Ezzel véget is ért a félidő az állás 0:0!

A második félidőt a Sevilla kezdte. Hazai szöglet a 48.percben de a vendégek védelme a mezőnybe fejelte azt. A 49. percben a vendégek pillanatai következtek, 3 ordító ziccert „sikerült”  a hazai védők lábaiba rúgni. Az 52. percben Beto kapus kapott el egy bal oldali beadást követően. Az 53. percben Rakitic ugratta ki Reyest, aki azonban a kapu mellé lőtte a labdát. Az 55. percben Reyes távoli bombáját Oblak hatástalanította. Az 57. percben Gaitan lőtt távolról kapura de Beto könnyedén fogta a labdát. Az 59. percben Rodrigó lőtt saját kapuja mellé. A szögletet követően egy hazai védő kezén pattant a labda, ám az vétlen kezezés volt. A z 59. percben Bacca cselezgetett a 16 oson belül de végül a védők szerelni tudták. A 61. percben Reyes lőtt kapásból kapura egy jobb oldalról érkező labdát de Oblak védte a próbálkozást. A 65. percben Vitolo szerezte meg a labdát, ám bal oldali beadásából nem alakult ki gólhelyzet. A 71. percben Rakitic szabadrúgását követően Fazió fejelt kapura de Oblak védeni tudott,az ellentámadásból Rodrígó tálalt Lima elé, aki azonban ismét ziccert hibázott a kapuval szemben. A 77. percben Vitolo viharzott el a jobb szélen, majd adott középre, ám labdája a vendég védők lábairól a mezőnybe pattant. Marin állt be a Sevillai oldalon Reyes helyére a 78. percben. A 80.percben Lima játszotta a labdát Rodrigó elé, aki azonban megint egy Sevillai védőbe rúgta a labdát a kapu helyett. A 84.percben Lima lőtt távolról kapura de Beto óriási bravúrral menteni tudott. A szögletet újabb követte, melyet követően Garay fejelt a kapu fölé, Beto ugyan elszámította a labda ívét, ám csapata mégsem bűnhődött emiatt. A 88. percben Rakitic csúsztatott ki fejjel egy vendég beadást. A 90. percben Gaitan ívelt egy szabadrúgást a kapu elé de végül helyzet nem alakult ki Beto kapuja előtt. A hosszabbítás 2 perc, a 91. percben M’bia elől fejelték szögletre a labdát. A szögletet követően Perreira fejelte Garay elé a labdát, aki azonban a kapu fölé húzta azt. Ezzel véget ért a rendes játékidő következhet a hosszabbítás.

A hosszabbítás első 15 percét a Sevilla kezdte. Gaitan szabadrúgását Garay próbálta kapura fejelni de helyzet végül nem lett belőle a 96. percben. Siqueira helyére Kardozó jött be a Benficá-nál a 97. percben . A 98. percben Coke sárfult be.A 99. percben Beto védett nagyot egy vendég szabadrúgásnál. A 100. percben Almeida is a sárga laposok sorsára jutott. A 101. percben Bacca szaladt el a jobb oldalon, majd tüzelt 15 méterről a kapura, ám lövése a bal kapufa mellett húzott el. A 104. percben Gameiro érkezett Marin helyére. A hosszabbítás hosszabbítása 1 perc az első 15. perc  végén, melyben már helyzet nem alakult ki, így következett a második 15 perc.

A hosszabbítás ezen szakaszát a Benfica kezdte. A 109. percben Rodrigó beadását hatástalanította a Sevillai védelem. A 110. percben Vitolo lőtt oldalhálót a 16-os jobb oldaláról. Még ebben a percben Vitolo helyére Figueiras érkezett. Oblak húzott le egy veszélyesnek tűnő szabadrúgást. A 113. percben Bacca kapott jó labdát, ám azt lekezelni nem sikerült, így Luizao-nak sikerült elhoznia a labdát. A 118.percben Gaitan helyére érkezett Cavaleiro a Benfica-nál. 2 perc a hosszabbítás  a hosszabbítás végén. Helyzet már nem alakult ki, így maradt a 0:0-ás végeredmény és következhettek a büntetők.

A büntetőpárbajt a Benfica kezdi,Lima állt először a labda mögé, aki belőtte a labdát 0:1! Most Bacca következett ő is belőtte a felső léc alá 1:1! Cardozó állt oda de Beto a kapu mellé tolta lövését. M’bia következett, belőtte ezzel 2:1 a Sevillának. Rodrigo következett, aki Beto kezébe lőtte a labdát nagyon rossz büntető volt. Coke lőtte tiszta erővel a 11-est a bal alsó sarokba 3:1! Luisoa következett, aki be is lőtte a labdát a kapuba 3:2! Gameiro állt a labda mögé és kegyetlen erővel lőtte a játékszert, a kapu bal felső sarkát lőtte szét és ezzel meg is nyerte az idei Európa Liga kiírást.

Rendkívül érdekes mérkőzést láthatott a helyszínen jelen levő közönség, illetve a tv előtt ülő nézők. A rendes játékidő első félideje a feledhető kategóriába tartozik, ahol inkább a Benfica próbálkozott támadásokkal. A második félidőben már javult a játék színvonala de ebben a játékrészben is a Benfica akarata érvényesült. Ugyan akadt nagy helyzete a Sevillának is de ők inkább a kontrákra építettek. A meccs végén szinte egykapuztak a portugálok de mindhiába következett a hosszabbítás. A mérkőzés ezen szakaszán még mindig a Benfica fölénye volt megfigyelhető de talán már kisebb fölénnyel,ám gólt ez sem hozott. Majd jöttek a büntetők ahol a Sevilla tanúbizonyságot tett arról, mennyire fel voltak készítve a játékosok az esetleges büntetőpárbajra. Összességében a Sevilla hatalmas szerencséjének is köszönhetően megnyerte a sorozatot. 19 mérkőzésen keresztül vezetett az útjuk a pódium tetejéig. Mivel a bajnokságban az 5. hely megszerzése az Európa Liga indulásra jogosítja a csapatot, így akár megvédhetik jövőre címüket és negyedszerre nyerhetnék meg a sorozatot. A kupát Platitni adta át Rakitic kezébe, ezzel ért véget a sorozat idénre!

 

 

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.