SOUTHAMPTON F.C.-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 13. Fordulójának rangadóját rendezik ma délután A Saint Mary’s Stadiumban. A hazai gárda óriási meglepetésre a nyári eladások után hatalmas hasznot termelt és ezen kívül még a tavalyi csapatnál is erősebbnek tűnő eredményeket ért el. A tabella 2.helyét foglalják el látótávolságban a Chelsea mögött és megelőzve épp a mai ellenfelüket a Manchester City-t. A hazaiak legutóbbi mérkőzésein 4 győzelem mellett 1 döntetlent és 1 vereséget értek el. A vendégek mutatói is hasonlóak az elmúlt mérkőzéseken végignézve. A két gárda korábbi mérkőzéseire visszatekintve a vendégek állnak jobban,ám az idei év eddigi eredményei alapján nem ennyire egyértelmű, hogy a vendégek el fogják vinni a 3 pontot. A mérkőzés esélyese még így is s vendég gárda azonban a hazaiak mindent meg fognak tenni a győzelem érdekében.

Southampton: Forster;Fonte;Alderweirelt;Clyne;Bertrand;Tadics;Schneiderlin;S.Davis;Wanyama;Mané;Pelle

Manchester City: Hart,Zabaleta;Company;Mangala;Clichy;J.Navas;Y. Touré;Jovetic;Nasri;Fernandinho;Agüero

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 8. percben Wanyama sárgult be egy szabálytalan becsúszást követően,az ezt követő szabadrúgásból helyzet nem alakult ki. A 9. percben Agüero sárgult be színészkedés tekintetében. A felvételek tanúsága szerint a csatár nem dobta fel magát, tehát a bíró hatalmasat tévedett. A 15. percben vendég szöglet következett, melyet Nasri ívelt a kapu elé, de helyzet végül nem alakult ki belőle. A 16. percben Touré távoli lövését fogta Forster kapus könnyedén. A 21. percben egy szép hazai akciót követően a vendég kapu előtt alakult ki kavarodás, de végül Hart tudott szögletre menteni, melyből helyzet nem alakult ki. A 22. percben Mangala sárgult be. A 23. percben hazai szabadrúgás következett, melyet követően Hart húzta le a labdát a levegőből. A  27. percben hazai szabadrúgás következett, melyet Hart kapus öklözött ki a mezőnybe. A 30. percben Agüero távoli lövése kerülte el a kaput. A 31. percben egy gyors kontrát követően a gólvonalon sikerült megállítani a labdát a hazaiaknak, majd szögletre tisztázni. A szögletből helyzet nem alakult ki. A 33. percben hazai szöglet következett, gólhelyzet ebből sem alakult ki. A 35. percben újabb hazai szöglet következett, melyet Hart húzott le a levegőből. A 39. percben vendég szöglet következett, melyből nem alakult ki helyzet. A 41. percben a hazaiak végezhettek el gyors egymásutánban két szögletet, de végül a vendégek hozták el a labdát. A hosszabbítás 2 perc az első félidő végén. Más már nem történt, a félidő eredménye maradt 0:0!

A második félidőt a vendégek kezdték. A 46. percben Schneiderlin helyére Yoshida érkezett a hazai oldalon. A 47. percben Alderweireld lőtt távolról Hart kapuja mellé. A 48. percben Tadics lőtt távolról a kapu mellé. Az 51. percben Y.Touré talált a hazaiak kapujába, ezzel 0:1! Az 53. percben Milner állt be Jovetic helyére. Az 55. percben vendég szöglet következett, melyet követően Mangala fejelt a kapu mellé. A 60. percben hazai szöglet következett, de helyzet végül nem alakult ki. A 61. percben újabb hazai szöglet következett, melyet követően a vendégek hozták el a labdát. A 64. percben hazai szabadrúgást követően ismét a vendégek szereztek labdát, majd egy gyors kontrát követően lőttek a kapu fölé. A 65. percben Lampard állt be Nasri helyére a vendég oldalon. A 67. percben Long állt be Mané helyére. A 69. percben egy vendég szögletet követően Agüero puskázott el egy nagy helyzetet. A 72. percben vendég szöglet következett, melyet Mangala csúsztatott ismét a kapu mellé. A 73. percben Navas lőtt a kapu mellé 16 méterről. A 75. percben Mangala megkapta második sárgalapját, miután Longot állítottameg szabálytalanul, még ebben a percben Navas helyére Demichelis érkezett a vendég oldalon. A 78. percben Fernandinho lőtt a kapu mellé. A 80. percben a csereként beállt Lampard 16 méterről gyönyörűen lőtte ki a kapu jobb alsó sarkát, ezzel 0:2! A 81. percben Company sárgult be, ezt követően hazai csere következett Mayuka állt be Davis  helyére. A 82. percben Tadics fejelt egy szabadrúgást a kapu mellé. A 83. percben hazai szabadrúgás következett Wanyama lőtte a védőkbe a labdát, majd a vendégek indítottak egy kontratámadást, melynek végén Agüero lőtte Forsterbe a labdát. A 85. percben egy hatalmas hazai helyzetet követően Wayama lőtte Hartba a labdát. A 86. percben Hart védett ismét egy távoli lövést. A 87. percben hazai szöglet következett, melyet ismét a vendégek hoztak el, s a kontra végén Clichy talált Agüero passzából a hálóba, ezzel 0:3! A 89. percben Company sérülten ballagott le a pályáról, és ezzel a vendégek 9 emberrel fejezik be a mérkőzést. A hosszabbítás 5 perc a mérkőzés végén, melyben helyzet már nem alakult ki, így maradt a 0:3-as végeredmény.

Egy rendkívül jó színvonalú, jó iramú mérkőzésen vagyunk túl, amely hosszú ideig úgy tűnt, hogy pont osztozkodással fog véget érni, ám végül a vendég együttes megszerezte a 3 pontot. Az első félidőben nagyon bekezdtek a vendégek, és gyorsan vezetést is szerezhettek volna, ám egy játékvezetői hibának köszönhetően maradt a 0:0! Az első félidő második felében már a hazaiak is felébredtek és helyzeteket alakítottak ki, ám gólt nekik sem sikerült szerezniük. A második játékrész hozott helyzeteket mindkét kapu előtt, ám gólt egészen az 53. percig nem szereztek. Ekkor Touré belőtte a vendégek első találatát. A hazaiak igyekeztek kiegyenlíteni, de egyenlítés helyett újabb gólt kaptak, mellyel el is dőlt a találkozó, Clichy gólja már csak hab volt a vendégek tortáján. Összességében egy kitűnő mérkőzést láthattunk, ahol a helyzeteit jobban kihasználó csapat győzött.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.