SOUTHAMPTON F.C-MANCHESTER UNITED F.C

A Premier League 38. az az záró fordulóját rendezik meg a mai nap folyamán. A bajnokság  nyertesére is a mai nap folyamán derül fény valamint a nemzetközi kupákra igyekvő csapatok névsora is ma lesz teljes. A hazaiaknak szinte tét nélküli ezen összecsapás míg a vendégeknek halvány esélyük még van,hogy az Európa Ligában indulhassanak,sorsuk azonban a Tothanem kezében van akik ha ma győznek akkor biztosan az Európa Ligában fognak szerepelni. A két együttes formáját tekintve a vendégek állnak jobban 4 győzelem mellett 2 vereség szerepel,míg a hazaiak 3 győzelmet 1 döntetlent és 2 vereséget tudnak felmutatni. Az őszi mérkőzés 1:1-es döntetlennel ért véget. Érdekes mérkőzés előtt állunk.

A mérkőzést a hazaiak kezdték. Smalling középre adását követően Evrát rúgták a 16-oson kívül mellkason,a sárga lap elmaradt az esetet követően. A 7. percben a vendég védelem volt munkában és mintha a labda a kezéhez ért volna,büntetőt nem ítélt a bíró. A 13. percben egy veszélyesnek tűnő hazai támadást hatástalanított a United védelme. A 20. percben Shaw fejelt egy bal oldali beadást a kapu fölé. Lallana tüzelt 18 méterről De Gea kezei közé. A 26.percben egy lövés halt el a vendég védők lábain. A 28. percben egy nagy védelmi hibát követően Lambert lőtt közelről a hálóba 1:0! a gólt megelőzően egy könyöklés történt melyet figyelmen kívül hagyott a játékvezető. Újabb hazai támadás a 31. percben de ezúttal a vendég védelem kirúgta a mezőnybe a labdát. Szöglet következett a jobb oldalról melyet követően Lambert lőhetett de leblokkolták a próbálkozást. A szögletet követően a vendégek szerezték meg a labdát,Januzajt lerántották a jobb szélen így szabadrúgás következett valamint Cork sárgult be. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki. Smalling tüzelt 18 méterről a bal kapufa mellé. Van Persie tüzelt a kapu mellé a jobb oldalról éles szögből. Vidic sárgult be a 38. percben egy lerántást követően. A szabadrúgás Lambert lőtte De Gea kezei közé. A 40. percben Januzaj sárgult be lerántás miatt. Lallana adott a 16-os bal oldaláról élesen középre de a labda elhúzott a kapu előtt. Boruc húzta le a labdát Van Persie orra elől a 43. percben. Egy bal oldali beadást kezelt le Lambert rosszul így nem tudott kapura lőni.  Januzaj ugrattak ki Van Persie-t aki azonban lesen helyezkedett így helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc a félidő végén. A 47. percben Van Persie ismét lesen helyezkedett a bíró ezt illetve a félidőt is lefújta.

A második félidőt a vendégek kezdték. Michel Carrick érkezett Kagava helyére a szünetben.  A 47. percben Lambert lőtt távolról de próbálkozását blokkolta a vendég védelem. Vendég szöglet a 48. percben de helyzet nem alakult ki belőle. Welbecket buktatták a 16-os előterében,emiatt Wanyama sárgult be. A szabadrúgást Mata tekerte a sorfal fölött a kapu jobb felső sarkába ezzel 1:1! Csodás csavarás a kapusnak esély sem volt a hárításra. Történ történt mind ez az 54. percben. Az  56. percben egy jobb oldalról beérkező ívelést fejeltek a kapu mellé a vendégek. Hazai csere Cork  helyére Gallagher érkezett. A 61. percben Januzaj kevergetett a 16-oson belül de végül szerelni tudták. Hazai szöglet a 65. percben de helyzet nem alakult ki belőle. Shaw sárgult be egy brutális ütközést követően a szenvedő fél Januzaj volt. Smalling jobb oldali beadását Fletcher fejelte a kapu mellé a 66. percben. Újabb hazai szöglet melyet ezúttal is a vendég védelem fejelt a mezőnybe. Van Persie helyére Hernandez érkezett a 68. percben. hazai szabadrúgás a bal oldalról de előtte csere Lallana helyére Ward -Prowse érkezett. A pontrúgásból helyzet nem alakult ki. A 72. percben Hernandez adott középre a 16-os jobb oldaláról ám a hazai védelem a helyén volt így kifejelték Hernandez elől a labdát. A 72. percben Boruc húzott le ismét egy vendég beadást. A 73. percben újabb hazai szöglet következett, melyet követően Vidic fejelte ki a labdát a kapu elől,a kifejelt labdát Wanyama lőtte 18 méterről a kapu mellé. Januzaj lőtt a kapu mellé a 76. percben a 16-os jobb oldaláról. Hazai csere a 79. percben Shaw helyére Chambers érkezett. Carrick ugratta ki Welbecket aki közelről a védők szorításában a kapu fölé lőtte a labdát. Mata helyére érkezett Valencia  vendégeknél a 89. percben. A hosszabbítás 3 perc,Vidic hibázott nagyot majd rögtön javította is azt egy blokkal a 91. percben. Welbeck lőtt Boruc kezébe a 16-os vonaláról a jobb oldalról. a 93. percben Lambert kapott jó labdát  ám nem tudta azt lekezelni így a vendégek jöhettek és egy szögletet harcoltak ki melyből helyzet már nem alakult ki és ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az első félidőnél már láthattunk jobbat de a második játékrészre egy szavunk nem lehetett. A Southampton a mérkőzés nagy részében irányított és több veszélyes támadást is vezetett. A vendégek inkább csak kontrázni próbáltak illetve igyekezetek pontrúgásaikból zavart kelteni a kapu előtt. Az 1:1-es végeredmény talán inkább a vendégekre nézve hízelgő, a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez de Mata gólját követően nem tudtak még egy gólt berámolni De Gea kapujába. Összességében egy jó mérkőzést láthattunk.

Az Angol Bajnokságot végül a Mancheter City nyerte megelőzve a Liverpoolt. A kiesők a Cardiff City Fulham és a Norwich. A bajnokok Ligájában a Man City Liverpool Chelsea és Arsenal  négyese indulhat. Az Európa Ligában az Everton valamint a Tothanem együttese.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.