Thomas Berdych – Stanislas Wawrinka

Ausztrál Open döntőbe jutásért küzdött a két fiú. Egy kiélezett küzdelmet várt mindenki, a fogadóiroda oddsaiból is látszott ez. Sokan Wawrinka győzelmet tippeltek, azok után, hogy kiváló teljesítménnyel legyőzte Djokovicot. Ami egyértelmű volt, hogy 3 szettben egyik srác se fog tudni győzelmet aratni.

1 szett: Wawrinka kiválóan indít, tudja folytatni a Djokovic elleni játékát. Berdych játéka egyenlőre nem elég a győzelemhez, muszáj valamit újítania, hogy megtudja szorongatni ellenfelét. Wawrinka 12 nyerőt ütött, míg ellenfele csak 6-ot.  Wawrinka 6-3 ra hozza a szettet.

2.szett: Wawrinka egy kicsit kiengedett, ráült az eredményre, aminek köszönhetően nem sikerült breakelnie. Berdych nem sokat javult, de a gyengébb teljesítményt nyújtó Wawrinka ellen elég volt ez  is, és egészen TB-ig jutottak. Ahol Berdych könnyedén 7-1 re tudott nyerni. Mindketten sok Ászt ütöttek: 9-9

3.szett: Ismét szoros küzdelem következett. Egyik játékos sem jutott breakpontig.   Így megint a TB döntött. Most Wawrinka kezdi, és hozza is az első pontot. Késöbb két kettős hiba is becsúszik Berdychnél, ami eldöntötte a szettet. 7-3 ra Stanislas javára. Az első szervából nyert ütések száma mindkettőjüknél magas 90% körüli, aminek köszönhetően nem is volt breaklabda.

4.szett:  Ismét szoros játék. Egyiküknek se volt breaklabdája. Mind a ketten kiválóan adogattak, és ennek köszönhetően hozták a gameket. TB döntötte el a szettet amit Berdych kezdett, és elvesztette az első pontot, utána Wawrinka hozta az adogatását, így már 3-0. Aztán ismét becsúszik egy kettős hiba Berdychnél, ami megpecsételte a sorsát. Végül 7-4 re Wawrinka nyeri a TB, és ezzel a meccset.

Tehát 3-1-re Wawrinka nyert. Kiválóan játszott, de sok szerencse kellet ehhez a győzelemhez. Összesítve mégis volt valami plusz volt benne, ami Berdycnek a fontos pillanataiban nem. A döntő labdáknál képes volt gondolkodni Wawrinka, és ezzel élete első Ausztrál open döntőjét játszhatja.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.