WEST BROMWICH ALBION-MANCHESTER CITY F.C.

A Premier League 1. Fordulójának záró mérkőzését rendezik meg a ma este folyamán. A két megmérkőző együttes a West Bromwich Albion illetve az egyik nagy bajnokaspiráns a Manchester City. A hazai gárda háza táján jelentős változások nem történtek a tavalyi évhez képest a cél továbbra is a biztos bent maradás illetve egy esetleges jó rajtot követően a lehető legjobb helyen végezni a tabellán. Ennél valamivel több változás várható a vendégek háza táján. Érkezett a Liverpool együttesétől Sterling majdnem 50 millió font ellenében s ezzel a legdrágább brit játékos címet rögtön el is nyerte. Ezen kívül várható még De Bruyne érkezése akit minden erőkkel csábítanak a Wolfsburg gárdájától hasonló összegért mint Sterlinget. A távozó névsorát Dzeko nevével kezdeném és Jovetic is őt követte ezen a téren valamint Milner is távozott a Liverpool együtteséhez. Némi meglepetésre Pellegrini edző maradt a pozíciójában annak ellenére,hogy tavaly a City gyakorlatilag semmit sem nyert. a két együttes korábbi mérkőzéseire visszatekintve a vendégek állnak jobban tavaly mindkét összecsapást simán nyerték a kékek. A ma esti meccs esélyese is a vendég együttes.

West Bromwich Albion: Myhill;Brunt;Lescott;Dawson;Chester;Gardner;Flercher;Morrison;McClean;Berahino;Lambert

Manchester City: Hart;Kolarov;Zabaleta;Kompany;Mangala;Fernandinho;Toure;Navas;Silva;Sterling;Bony

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 4.percben Silva lövését blokkolták a 16-oson belül. A 9.pecben Navas passzát követően Toure lőtt kapura 16 méterről,labdája megpattant egy védő lábán majd a kapuban landolt 0:1! A 11.percben Bony lövését blokkolták így vendég szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. A 20.percben Sterling iramodott meg a bal oldalon majd játszotta középre a labdát ahol Bony érkezett ám a védők hatalmas mentést mutattak be. A 24.percben Bony kapott jó passzot majd középre nézett s látta hogy Toure érkezik így oda passzolt a labdát csapattársának aki kíméletlenül bevágta azt a léc alá 0:2! Gyönyörű gól volt talán a forduló legszebb találata. A 31.percben Bony lövését blokkolták így vendég szöglet következett melyből helyzet ezúttal sem alakult ki. A 39.percben Fletcher sárgult be egy szabálytalanságot követően. A 41.percben Strling lódult meg a bal oldalon majd tört a 16-oson belülre ám Myhill lövésének útját állta hatalmas bravúr volt. A 44.percben Kolarov lövését blokkolták így újabb vendég szöglet következett melyből gólveszély ezúttal sem alakult ki. A hosszabbítás 1 perc a félidő végén melyben helyzet már nem alakult ki.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A félidőben Yacob érkezett McClean helyére a hazaiaknál. A 49.percbe hazai szabadrúgás következett melyet Lambert lőtt centikkel a kapu mellé. A 47.percben ismét Sterling tört be a 16-oson belülre ám lövését ezúttal is Myhill hárította. Az 51.percben Berahino kapott pontos labdát s lőtt a 16-oson belülről ám Hart magabiztosan hárított. Még e percben Fernandinho sárgult be  lerántásért. Az 52.percben hazai szöglet következett melyből helyzet nem alakult ki. Az 57.percben Gardner sárgult be. Az 58.percben Chester is a sárga laposok sorsára jutott. Az 59.percben vendég szögelt következett melyet követően Company vállal szerezte meg a City 3. gólját 0:3! A 62.percben Yacob sárgult be. A 63.percben Bony helyére Aguero állt be a vendégeknél. A 65.percben Aguero lövését blokkolták a hazaiak. A 67.percben hazaia szöglet következett melyet rögtön még egy sarokrúgás követett ám helyzet egyikből sem alakult ki. A 69.percben Gardner lövése haladt el a vendégek kapuja mellett. A 72.percben egynhazai szögletet követően Hart húzta le a játékszert a levegőből. A 73.percben Gardner szöglete sem eredményezett találatot a hazaiaknak. A 74.percben Anichebe állt be Lambert helyére valamint Streling helyét Nasri vette át a vendégeknél. A 80.percben Berahino helyére McManaman érkezett illetve Toure helyét Demichelis foglalta el. A 87.percben Anichebe lövését Hart kapus védte magabiztosan. A 88.percben vendég szögelt következett melyet követően Silva került lövőhelyzetbe de lövését követően Myhill briliáns mozdulattal hárítani tudott. A hosszabbítás 3 perc a mérkőzés végén. A 92.percben Kolarov távoli lövését védte ismét Myhill, az ezt követő sarokrúgásból helyzet már nem alakult ki s ezzel véget is ért a mérkőzés.

Az egyik legjobb összecsapást hozta  két csapat találkozása s egyben a 2. legtöbb találatot is a fordulóban. a vendégek a félidő elejétől irányították a mérkőzést. rögtön az első 10 perc végén megszerezték a vezetést s gyakorlatilag a félidő közepére el is döntötték a találkozó sorsát. A hazaiak egy-egy veszélyes lövésen kívül többet nem tudtak kihozni magukból köszönhetően a vendégek biztos védekezésének. Összességében egy jó felkészülési mérkőzést láthattunk a Manchester City részéről akik a következő fordulóban a bajnok Chelsea együtteséhez látogatnak.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.