WOLFSBURG – B.V.B. BORUSSIA DORTMUND

A Bundesliga 27. fordulója a szombati játéknappal folytatódik. A tabella 2. helyezettje a Borussia Dortmund ezúttal idegenben (igaz üres lelátók előtt) mérkőzik meg ezúttal a Wolfsburggal. A sárga tengeralattjáró mindössze 4 pontos hátrányból követi a Bayern Münchent s így rendkvül jó kilátásai vannak az együttesnek a Bajnokok Ligája indulásra s egy esetleges Bayern hullámvölgy esetén a bajnoki címre is. A hét folyamán kiderült Reus szinte biztosan nem lép pályára az idényben sérülései miatt. Ám Haaland érkezése miatt úgy fest nem kell aggodalmaskodni (nyárig) a gólok száma sőt minősége miatt sem. A nemzetközi szereplés igaz végetért a sárga feketék számára ám ez talán még nagyobb összefogásra ösztönzi őket a bajnoki cím megszerése iránt.A Wolfsburg jelenleg a tabella 7. helyén áll. Számukra is jól indult újra a szezon hiszen idegenben az Augsburg együttesét győzték le. Pozíciójuk stabil s tulajdonképpen a középmezőny elején vannak. Számukra igazi kihívás a Nemzetközi Kukpaporond lehet ám ehhez mindenképp sok meccset kell nyerniük. Jelenleg Európa Liga selejtezős helyen állnak s mindössze 2 pontra előzik meg a Freiburg együttesét akik szintén nemzetközi porondra vágynak. A Bayer Leverkusen a 6. helyen áll, ők jelenleg biztos Európa Liga indulók s 11 ponttal előzik meg a farkasokat. Összességében jó mrkőzés előtt állunk.


Wolfsburg: Casteels;Roussilon;Brooks;Pongracic;Mbabu;Mehmedi;Schlager;Arnold;Steffen;Weghorst;Ginczek


Borusia Dortmund: Bürki;Piszczek;Hummels;Akanji;Hakimi;Delaney;Dahoud;Guerrerio;Hazard;Haaland;Brandt
A mérkőzést a Borussia Dortmund kezdte. Az első negyed óra tapogatózó játékot hozott s helyzet ne igazán alakult ki egyik kapu előtt sem. A Dortmund birtokolta többet a játékszert. Az első igaz kapuralövésre a 25. percig kellett várni ekkor Weghost lőtt a kapu mellé. 32.perc: Hazard tette Guerreiro elé a labdát aki a kapuba lőtt 0:1! 43.perc: Hazard lőtt a kapu mellé. S ezzel véget is ért a félidő érdemi része. 


A második félidőt a Wolfsburg kezdte. A félidőben Hummels helyére Can állt be. 48.perc: Steffen lőtt a keresztlécre. 55.perC: Delaeny sárgult be. 61.perc: Ginczek is besárgult. 62.perc: Ginczek helyére Brekalo állt be majd Klaus érkezett Roussillon helyére és végül Brandt helyére Sieber állt be. 66.perc: Brooks sárgult be. 71.perc: vendég szöglet helyzet nélkül. 74.perc: újabb vendég szöglet helyzet nélkül. 75.perc: Hazard sárgult be. 78.perc: Sancho passzolt Hakimi elé aki a kapuba lőtt 0:2! 79.perc: Hazard helyére Rayna állt be. 81.perc: Siebert durva belépője a videóbíró alapján piros lapot ért. 83.perc: Delaeny helyére Balerdi állt be majd Guerreiro helyére Schmelzer és ezt követően Mehmedi helyére Santos állt be. 86.perc: Arnold sárgult be. A hosszabbítás 4 perc, 92.perc: Schagler srgult be. 94.perc: két hazai szöglet helyzet nélkül.


Az első játékrészben mindkét együttes igyekezett támadni. A hazaiak egy lövést kivéve nem voltak veszélyesek a vendég kapura. A vendégek is tartalékon játszottak, túl sok helyzetet nem tudtak kialakítani. Guerreiro ugyanakkor okosan lőtt a hálóba. A második félidő eseménydúsabbra sikerült. Újabb találat született több kisebb helyzetet követően emelett egy piros lapot is láthatott a közönség. A Dortmund megérdemelten nyert s a jövő héten a Bayern München ellen megmutathatják mit is tudnak.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.