WOLFSBURG-F.C. BAYERN MÜNCHEN

Folytatódik Európa egyik legnépszerűbb bajnoksága a Bundesliga. Rögtön az idei szezon egyik legnagyobb rangadójával indul a péntek este ugyanis a tabellán második helyen álló Wolfsburg fogadja hazai pályán a Bayern München csapatát. A hazaiak 11 pont lemaradással követik a bajorokat. Az őszi idény utolsó mérkőzésein az autógyáriak 3 győzelmet 2 döntetlent és 1 vereséget könyvelhettek el. Dieter Hecking-nek 4 sérülttel kell számoljon Ochs;Lopes;Trasch és Guilavogui-val. A vendég együttes nagyban menetel újabb bajnoki címe felé és jelen állás szerint csak az a kérdés,mikor válik papíron is biztossá a bajorok újabb salátás tálja. Guardiola csapata a legutóbbi 6 bajnokijából 6-ot megnyert így csapata remek formában mehetett a téli pihenőre. A maródiak listáját itt is négy név ékesíti Alcantara;Ribery;Lahm és Martinez. Az utóbbi évek összecsapásait rendre a München nyerte 15 mérkőzésből 12-őt 2 döntetlen és 1 wolfsburgi siker mellett. Érdekes összecsapás előtt állunk melynek a vendég együttes az esélyese ám nem vár könnyű mérkőzés a címvédőre.

Wolfsburg: Benaglio;Caligiuri;Naldo;Knoche;Rodriguez;Gustavo;Arnold;Vieirinha;D Bruyne;Perisic;Dost

Bayern München: Neuer;Boateng;Alaba;Dante;Alonso;Robben;Schweinsteiger;Rode;Bernat;Müller;Lewandowski

A mérkőzést a hazaiak kezdték. A 2.percben Robben húzott el a jobb oldalon majd lőtt kapura de lövését a hazai védők blokkolni tudták. A 2.percben Vieirinha fejelte a labdát saját kapujára szerencséjére Benaglio fogni tudta a labdát. A 3.percben egy hazai kontra végén Caligiuri passzolt ziccerben Dost elé aki higgadtan a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát 1:0! Neuernek esélye sem volt a hárításra. A 8.percben vendég szabadrúgás következett a 16-os előteréből melyet Schweinsteiger lőtt Benaglio kezébe. A 14.percben vendég szöglet következett ám helyzet végül nem alakult ki belőle. A 16.percben egy újabb veszélyes hazai támadás futott a jobb oldalon ám végül helyzetig nem jutottak a hazaiak. A 26.percben De Bruyne ment el a bal oldalon majd adta a labdát középre ahol Arnold maradt le labdájáról. A 29.percben Alaba lőtt távolról Benaglio kezébe. A 30. percben De Bruyne lövése kerülte el Neuer kapuját. A 32.percben Bernard próbálkozása halt el a hazaiak védelmében. A 40.percben egy formás vendég támadás végén Caligiurinak kellett kivágnia a labdát a 16-oson belülről. A 41.percben Dost pörgette a labdát  kapu mellé. A 43.percben Arnold és Alonso sárgult be kakaskodást követően. A hosszabbítás egy perc a 46.percben egy szabadrúgást követően Dost 16 méterről valami elképesztő módon találta el a labdát ami a bal oldali kapufáról vágódott védhetetlenül Neuer hálójába 2:0! szépségdíjas találat volt mellyel véget is ért a félidő.

A második játékrészt a vendégek kezdték. A 46.percben vendég szöglet következett melyből gólveszély nem alakult ki. A 47.percben Schweinsteiger kapott sárga lapot egy csúnya belépőt követően. A 49.percben egy hazai kontrát követően Caligiuri lőtt a kapu mellé 8 méterről. Az 51.percben rode helyére Weiser állt be a vendégeknél. Az 52.percben Robben lőtt a kapu mellé 18 méterről. Az 53.percben egy lesgyanús helyzetet követően De Bruyne lőtt higgadtan Neuer mellett a vendégek kapujába 3:0! Az 55.percben Bernard talált a hazaiak hálójába Benalio és Naldo szerencsétlenkedését követően 3:1! Az 57.percben egy hazai támadás végén Arnold lőtt a kapu fölé 6 méterről. Az 58.percben Lewandowski lőtt 17 méterről a kapu mellé. A 62.percben egy hazai kontra végén Dost fejelt Neuer kezébe a 16-oson belülről. A 66.percben Caligouri lövését Neuer fogta magabiztosan. A 69.percben Caligiuri távoli lövését védte Neuer. A 70.percben Lewandowski helyére Pizzaro érkezett valamint Götze váltotta Müllert. A 71.percben  vendég szabadrúgás következett melyet Robben lőtt Benaglio kapuára ám a kapus hatalmasat védett. A 73.percben De Bruyne ment el ezúttal Dante mellett majd lőtt Neuer kapujába 14 méterről gyönyörűen 4:1! A 80.percben Schafer váltotta Perisicet a hazaiaknál. A 82.percben Benaglio védte Robben közeli kísérletét bravúrral. A 83.percben Dost helyére Bendtner érkezett. A 85.percben Bernard lövésébe Pizzaro ért bele de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 86.percben Caligiuri helyét Hunt foglalta el. A 90.percben hazai szöglet következett melyet követően helyzet nem alakult ki. A hosszabbítás 2 perc, a 91.percben Gustavo sárgult be egy becsúszást követően. Ezzel véget ért a mérkőzés melynek végeredménye 4:1!

egy szédületesen jó mérkőzésen vagyunk túl ahol 21 veretlen mérkőzés után maradt alul a Bayern München. A Wolfsburg elképesztő játékot produkálva kontrákkal gyakorlatilag szét szedte a vendégek védelmét. Dost és De Bruyne  ihletett formában játszott melyet ezen az estén nem bírt el a vendégek gyenge lábakon álló védelme. A hazaiak bekapott gólja is Naldo hibájának köszönhető. Összességében egy nagyon jó mérkőzést láthattunk ahol a hazai csapat megérdemelten tartotta otthon a 3 pontot.

Check Also

SEVILLA F.C. – A.S. ROMA

Az Idei Európa Liga döntőnek hazánk ad otthont. A Puskás Ferenc Stadionban magas színvonalú mérkőzés …

Szeretne Ön is értesülni tippjeinkről? Jelentkezzen!

Fogadjon úgy mint a profik!

Az ingyenes regisztrációhoz kérem adja meg a nevét
és e-mail címét, ahova küldhetjük a tippeket.

A megadott információkat bizalmasan kezeljük.